Nijeryalı Öğrenciler Yozgat’In İlçelerini Gezdi

Nijerya‘daki Türk okulunda eğitim gören Nijeryalı öğrenciler, 15 günlük gezi kapsamında Türkiye‘de, çeşitli il ve ilçe ziyaretleri ardından geldikleri Yozgat’ta ilçe ziyaretlerini sürdürüyor.

Nijerya‘daki Türk okulunda eğitim gören Nijeryalı öğrenciler, 15 günlük gezi kapsamında Türkiye‘de, çeşitli il ve ilçe ziyaretleri ardından geldikleri Yozgat’ta ilçe ziyaretlerini sürdürüyor.

Yozgat Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç’ı makamında ziyaret eden öğrenciler, Kaymakam Kılıç’la İngilizce ve Türkçe sohbet etti. Ziyaretlerinden dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Kaymakam Kılıç, “Nijeryalı bu öğrencilerin ülkemizi merak ederek buraya gelmeleri ve özellikle Türkçe konuşmaları beni çok mutlu etti. Öğrencilerin, ülkemize gelmeleri ve Türkçe öğrenmeleri orada bulunan Türk okullarımızın sayesindedir.” dedi.

Öğrencilerin öğretmeni Tuncer Pekbak’a teşekkür eden Kaymakam Kılıç, “Dünyada ülkemizin tanıtımına hem siz hem de böyle yetiştirdiğiniz öğrenciler ile en güzel katkıda bulunuyorsunuz. Göreviniz çok kutsaldır.” diye konuştu.

Öğrenciler, Kaymakam Kılıç‘ı ziyaret ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı’yı makamında ziyaret etti. Yazıcı ile bir süre eğitim üzerine sohbet eden öğrenciler, ülkeler arasındaki kültür ve etkileşim üzerinde durdu. Yazıcı, “Bu yabancı öğrencileri, ülkemizde ve Yozgatımızda görmek bizleri çok mutlu etti. Dünyada bulunan Türk okulları sayesinde, oralarda yaşayan insanların bu okullarımızda okuması ve Türkçeyi bizler gibi konuşması gerçekten gurur verici bir durumdur. Bugün buraya gelen bu öğrenciler bu okullarımızın birer eseridir.” şeklinde konuştu.

Öğrenciler, daha sonra Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’i makamında ziyaret etti. Başkan Şimşek, öğrencilerle futbol üzerine sohbet ederek, önceki yıllarda Fenerbahçe forması giymiş olan Nijeryalı Uche ve Amokachi’yi hatırlattı. Şimşek, öğrencilere, Sorgunspor’un formalarından tane hediye etti. Başkan Şimşek, öğrencilerin öğretmeni Tuncer Pekbak’a, öğrencilerin Türk kültürü ile yetişmesine vesile olduklarını söyledi. Şimşek, şöyle dedi:

“Sizler gerçekten çok kutsal bir görevi yerine getiriyorsunuz. Dünyanın bütün ülkelerinde bulunan Türk okullarında Türk bayrağını dalgalandırıyor, orada yaşayan böyle yabancı öğrencilere, Türkçeyi ve Türk kültürünü öğretiyorsunuz. Bu anlamda yurt dışındaki gururumuzsunuz. Allah yar ve yardımcınız olsun.” diye konuştu.

Öğrenciler, son olarak İlçe Müftüsü Fikret Ekinci’yi makamında ziyaret etti.