Mhp Milletvekili Adayı Halaçoğlu: Ysk Tükürdüğünü Yaladı

MHP Kayseri milletvekili adayı ve Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Yüksek Seçim Kurulu(YSK)’nun BDP’li bağımsız adaylar hakkındaki kararını eleştirdi. Halaçoğlu, "YSK tükürdüğünü yaladı." dedi.

MHP Kayseri milletvekili adayı ve Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Yüksek Seçim Kurulu(YSK)’nun BDP’li bağımsız adaylar hakkındaki kararını eleştirdi. Halaçoğlu, "YSK tükürdüğünü yaladı." dedi.

MHP Kayseri milletvekilli adayları, Yahyalı ilçesinde sevgi gösterileriyle karşılandı. İlçe girişinde onlarca partili tarafından karşılanan adaylar, ilçeye uzun kuyruklar oluşturan araç konvoyu ile girdi. İlk önce ilçe teşkilatına uğrayan adaylardan Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, burada yaptığı konuşmada, kendisinin de Yahyalılı olduğunu belirterek, milletvekili seçilmesi halinde sürekli yanlarında olacağını söyledi. Halaçoğlu, “Sürekli yanınızda olacağız. Beni dışarıdan olarak görmeyin.” dedi. Türkiye’nin bir takım kişiler ve devletler tarafından başka tarafa çekildiğini kaydeden Halaçoğlu, “Ülke iç savaşa doğru götürülüyor. Ülke zor durumda kritik dönemi geçecek. Ülkemizi hayırlı gelecekler nasip etsin” diye konuştu.

Kayseri’nin kent merkezinin kaldığını ancak taşrasının ise geri kaldığına dikkat çeken Halaçoğlu, Kayseri’nin taşra kesiminin kalkınması için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

YSK’nın, BDP’nin 4 bağımız adayı için aldığı kararı da eleştiren Halaçoğlu, şunları kaydetti:

"YSK’nın aldığı bir karar üzerine ülkenin her tarafını yakıp yıktılar. Hukuk bile önünde eğilmek zorunda kaldı. Yeniden tam anlamıyla tükürdüğünü yalamak zorunda kaldı. Siz ülkenizi teröriste teslim etmişsiniz. Bir ülkede hukuk olmazsa hukuk ve adaletle işlediği takdirde halkın beğenisi kazanır ve eşitliği sağlarsınız. Bu olmazsa devlet ayakta kalamaz. Biz ülkemizi bedavadan kazanmadık."

Konuşmaların ardından adaylar, daha sonra esnaf ziyaretine çıktı. Sıcak ilgi ile karşılanan adaylar, Yahyalılarla sohbet etti. Merhum Alpaslan Türkeş’in asker arkadaşı olan Bayram Küçükkahveci’nin kıraathanesinde çay içen adaylar, ziyaretleri sırasında esnaf olan Yahyalı CHP İlçe Teşkilatı Başkanı Aziz Solak ile de sohbet etti. Solak, CHP’ye oy vermek istemeyenleri MHP’ye yönlendirdiğini belirterek, "Bu ülkeyi böldürmeyeceğiz." dedi. Adaylar, öğle namazını Ulu Camii’de kıldıktan sonra ziyaretlerine köylerde devam etti.