Vali Çiçek Kız Yurdunda İncelemelerde Bulundu

Iğdır Valisi Amir Çiçek, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında açılan kız yurdunda incelemelerde bulundu.

Vali Amir Çiçek, beraberindeki yardımcısı Hacı Uzkuç ve Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy ile birlikte Cumhuriyet Mahallesi‘nde ‘Yurdumla Geleceğe Güvenle Bakıyorum‘ projesi kapsamında açılan kız yurdunu ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti. Iğdır‘da SODES projelerinin çok başarılı işlendiğini vurgulayan Çiçek, “SODES kapsamında 24 proje uygulamaya geçildi. Bunlardan biri de Aktif İşadamları Derneği (AKTİSAD) tarafından ‘Yurdumla Geleceğe Güvenle Bakıyorum‘ projesi kapsamında açılan kız öğrenci yurdudur. Görüyoruz ki yurdumuzda ferah bir ortam sağlanmış ve 85 kız öğrencimiz bulunuyor. Öğrencilerimizi burada mutlu ve huzurlu görmek bizleri de mutlu etti. İnşallah bu kızlarımız okuyarak belli bir yerlere gelirler, vatana ve millete hayırlı işler yaparlar” dedi.

Yurtta kalan öğrencilerden Özde Gül İnanç ise, bu imkanları kendilerine sunan herkese teşekkür ederek, “Eğer böyle bir ortam bizlere oluşturulmasaydı okumak için sıkıntı çekerdik. İnşallah bizde okuyarak belli bir yere gelerek devlete olan borcumuzu öderiz” şeklinde konuştu.

AKTİSAD Sekreteri Serkan Yeniçeri de, yapılan SODES projeleri ile ilgili Vali Amir Çiçek‘e bir brifing sundu.

Program sonunda yurtta kalan kız öğrenciler Vali Çiçek‘e katkılarından dolayı teşekkür ederek fincan takımı hediye ettiler.

Kaynak: İHA