Genç İşadamları Malatya‘nın Geleceği İçin Birlikte Çalışacak

Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD) bünyesinde Genç MAKİAD kuruldu. Genç MAKİAD kuruluş çalışmalarını tamamlayarak faaliyetlerine başladı.

Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD) bünyesinde Genç MAKİAD kuruldu. Genç MAKİAD kuruluş çalışmalarını tamamlayarak faaliyetlerine başladı.

MAKİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Fatin Nalçacı ve Genç MAKİAD 9 kurucu üyesi ile Gazeteciler Cemiyeti Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda kuruluş amaçlarını açıkladı.

Dernek bünyesinde yeni bir yapılanmaya gittiklerini belirten MAKİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Fatin Nalçacı, globalleşen dünya ile sınırların sadece siyasi olarak anlam taşıdığı ve ekonomik bir değerinin kalmadığını belirtti.

Günümüz dünyasının büyük bir pazar halini aldığını anlatan Nalçacı, “Bu çağda ancak ekonomik birlik sağlayan topluluklar başarılı olur. Yeni oluşturduğumuz birimimiz, İşbirliği yanında, güç ve gönül birliğini de gerçekleştirmek düşüncesiyle yola çıkan, toplumun kültür değerlerine, ticaret ahlakına bağlı ve saygılı, çağın gerektirdiği girişimci ruha sahip, ilkelerinden taviz vermeden gelişmeyi hedefleyen, meslekî birikimi ve çağdaş donanımıyla, işadamı ya da üst seviyede yönetici olma istidadı taşıyan gençlerin oluşturduğu bir çalışma platformudur.” diye konuştu.

MAKİAD’ın 1994 yılında Malatya’nın kalkınması ve gelişmesine gönül vermiş iş adamları tarafından kurulduğunu hatırlatan Nalçacı, “Malatya’da kurumsal yapımızı oturtmak adına yapmış olduğumuz çalışmalarımız devam ediyor.Hem ekonomik anlamda hem sosyal ve kültürel anlamda yapmış olduğumuz çalışmaların bir yenisi de genç arkadaşlarla oluşturduğumuz Genç MAKİAD’dır” dedi.

Genç MAKİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alper Gürbüz ise MAKİAD’ın Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu (TUSKON) ve Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (GÜNSİAF)‘na üyesi olduğunu belirtti.

Federasyon çatısı altında 70 genç üyenin bir araya gelerek oluşturduğu Genç MAKİAD‘ı kurduklarını kaydeden Gürbüz, "Bu oluşumun amacı genç ve girişimci ruha sahip iş adamları ile daha geniş kitlelere ulaşarak Türkiye‘nin ve Türk toplumunun aynı zamanda Malatya’mızın demokratik ve planlı bir düzen içinde kalkınıp, sanayi, ticari, sosyo-ekonomik, eğitim ve kültür düzeyinin geliştirilmesine katkıda bulunup, teknoloji, sermaye, fikir alış verişi ve koordinasyonu sağlayarak daha ileri bir düzeye ulaşmasına yardımcı olmaktır. Bu anlamda 8 Nisan’da çalışmalarımızı başlatacağız ve bu çalışmalar her ay düzenli bir şekilde devam edecek.Toplantılarımızda Malatya’nın sanayi ve ticari sorunlarına ne gibi faydalarımız olabilir genç girişimci arkadaşlarımıza ne gibi fikirler üretebiliriz bu konularla ilgili genel bir çalışmayı bu toplantıda başlatmış olacağız.” şeklinde konuştu.

Genç MAKİAD Basın Sözcüsü Bekir Karabekmez de Yönetim Kurulu üyelerini tanıttı.