İmam Hatipli Kuran Bülbülleri Uşak’Ta Yarıştı

İmam Hatip Liseleri arası 7. bölge hafızlık ve ezan okuma yarışması Uşak’ta yapıldı. Yoğun ilgi gören yarışmalar sonunda öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen yarışmalara Uşak’ın yanı sıra 11 İmam Hatip Lisesi katıldı. Sabah saatlerinde başlayan yarışmalara Uşaklılar yoğun ilgi gösterdi. Yarışmalar saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. İlk olarak hafızlık yarışması yapıldı. Yarışmada hafız öğrencilerin, aileleri ve hocaları büyük heyecan yaşadı. Hafızlık yarışmalarının tamamlanmasının ardından güzel ezan okuma yarışmalarına geçildi. Yarışmada 12 İmam Hatip Lisesi öğrencisinin okuduğu ezanlar programa katılanları duygulu anlar yaşattı. Uşak İl Müftüsü Fuat Altındaş’ın başkanlığını yaptığı jüri, öğrenciler arasında birinciyi seçmekte oldukça zorlandı. Hafızlık ve güzel ezan okuma kategorisinde düzenlenen yarışmaya; Uşak, Nazilli, İzmir, Kütahya, Antalya Korkuteli, Denizli Tavas, Fethiye, Isparta Karaağaç, Manisa Kırkağaç, Burdur, Afyon ve Uşak Ulubey Anadolu İmam Hatip Lisesi katıldı.

İmam Hatip Liseleri arası 7. bölge hafızlık ve ezan okuma yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün ve İl Müftüsü Fuat Altındaş verdi. Hafızlık kategorisindeki yarışmada biriciliği İzmir Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğencisi Muhammet Emin Çalıklı kazanırken güzel ezan okuma yarışmasında ise birinciliği aynı okuldan Ozan Şen elde etti. Yarışmada birinci olan öğrencilerin 22 Mayıs 2011 tarihinde Bursa‘nın Gemlik ilçesinde gerçekleştirilecek Türkiye Finali yarışmalarında bölgeyi temsil edeceği bildirildi.

Kaynak: İHA