Oldurulen Cocuklar Icın Kılısede Dua Edıldı

Aralarinda Fransa ve Ingiltere gibi bircok ulkeden gelenlerin de bulundugu 400‘e yakin Hristiyan, Kayseri‘de bahar ayini yapti.

Kayseri‘de Aziz Krikor Lusavoric Kilisesi‘nde 400 Hristiyan‘in katilimiyla bahar ayini duzenlendi. Ayine katilanlar mum yakarak dualar ederken, bazilari ise ibadetleri sirasinda gozyaslari doktu.

Burada konusan Basrahip Tatul Anusyan, imanin temellerinin atildigi mekanlardan biri olan Aziz Krikor Lusavoric Kilisesi‘nde bulunmaktan dolayi mutlu olduklarini soyledi. Anusyan, "Bizim icin cok onemli olan bir mekanda bulunmaktayiz. Imanimizin temellerinin atildigi bir mekan burasi. Hayatin icinde iman geliyor, yuzeysel imanin yaninda gercek iman onemlidir. Iman etrafinda belirmez, insanin icinde olan bir seydir. Insan gun aydinliginda iman edemez, nerede kaldi karanlikta iman edecek? Icinde iman

olmayan her turlu gunahi isler, her turlu kotulugu yapar. Son gunlerde bu sehirde acimasizca katledilen 3 cocugun inanilmaz olayina sahitlik ettik. Imandan yoksun, tanridan uzak, ruhlari kararmis insanlari gorduk. Aziz Krikor, 14 sene cukurda kalan insanin tanriya bagliligini goruyoruz. Oradan ciktiktan sonra, ‘Hatalarinizdan donun, inanin, iman edin, tovbe edin‘ diyor. Biz de en ufak zorluk karsisinda iman etmeliyiz" dedi.

Kilisede bulunan cemaat ise, cocuklar icinde dua ettiklerini soyleyerek, bu tur olaylarin yasanmamasi icin insanin iman gucunun yuksek olmasi gerektigine vurgu yapti.

Ayin sonrasi cemaat, Kayseri sucugu ve mantisi satin aldi.

Kaynak: İHA