Oib Teknik Ve Meslek Lisesi‘ne Çifte Bakanlı Açılış

Otomobil Endüstrisi İhracatçılar Birliği tarafından yaptırılan ve otomobil sektörünün vasıflı eleman ihtiyacını karşılayacak olan OİB Teknik ve Meslek Lisesi törenle hizmete girdi.

Otomotiv Endüstrisi İhracatçılar Birliği (OİB) tarafından kurumsal sosyal sorumluluk projesi olarak Görükle‘de inşa edilen ve alanında Türkiye‘nin ilk ve tek eğitim kurumu olan OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Devlet Bakanı Faruk Çelik, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Bursa Valisi Şahabettin Harput ve çok sayıda davetlinin katıldığı törenle açıldı. Bursa‘ya sektörün büyük ihtiyacı olan modern bir okul kazandırdıklarını ifade eden OİB Başkanı Orhan Sabuncu, Türkiye‘nin 2023 yılı için büyük hedefleri olduğunu, bu hedefi yakalamada en önemli hususun eğitim olduğunu söyledi.

Sabuncu, "Bu okul ülkemiz adına bize ışık olacaktır. Vasıflı insan gücünü daha yüksek seviyeye taşıyacağız. yeni nesli toplumsal ve ekonomik hayata adapte etmek eğitimin temelini oluşturmalıdır. Bugün hep birlikte Otomobil Endüstrisi İhracatçılar Birliği Teknik ve Meslek Lisesi‘ni açıyoruz. Bugün 180 öğrenci ile yola çıktık. 6 programda eğitim verilecek. 24 derslik, fizik, kimya ve biyoloji laboratuarları, 6 atölye, 300 öğrenci kapasiteli pansiyon binası, 720 kişilik spor salonu, 560 kişilik çok amaçlı salon ve 4 daireli lojmandan oluşuyor. Okulumuzun ihtiyaçlarını karşılamak için ayrıca bir vakıf kurduk" diye bilgi verdi.

Vali Şahabettin Harput da, okulun sektöre eleman yetiştireceği gibi Türkiye‘nin geleceği açısından da büyük bir güç kaynağı olduğunu dile getirdi. Bursa‘nın eğitime yaptığı katkının 120 milyon liranın üzerinde çıktığını, bunun fevkalade büyük ve gurur duyulacak bir rakam olduğunu belirten Harput, hayırseverlere teşekkür etti.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ise, otomobil sektörünün kalbi olan Bursa‘da bu okulun büyük bir ihtiyaca cevap vereceğine işaret etti.

Otomotiv Anadolu Teknik Lisesi‘nde orta öğretim programlarında öğrenim görecek öğrencilerin masrafları OİB tarafından karşılanacak. Okulda, bilişim teknolojisi, elektrik-elektronik teknolojisi, endüstriyel otomasyon teknolojileri, makine teknolojisi, metal teknolojisi ve motorlu araçlar teknolojisi programlarında eğitim verilecek.

Bursa Valiliği, Nilüfer Kaymakamlığı, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü‘nün desteği ve Görükle Belediyesi‘nce tahsis edilen 21 bin 760 metrekarelik araziye OİB tarafından yaptırılan okulda 720 öğrenci eğitim görecek. Okul, 24 milyon liraya mal oldu.

Kaynak: İHA