Mevlana Kültür Merkez’İnde ‘Okuma Şöleni’ Düzenlendi

Konya Büyükşehir Belediyesi, Kütüphaneler Haftası kutlamaları kapsamında 550 öğrenciye kitap dağıttı.

Mevlana Kültür Merkez’İnde ‘Okuma Şöleni’ Düzenlendi
Konya Büyükşehir Belediyesi, Kütüphaneler Haftası kutlamaları kapsamında 550 öğrenciye kitap dağıttı.

Kütüphaneler Haftası Konya‘da değişik etkinliklerle kutlanıyor. Büyükşehir Belediyesi de hafta nedeniyle Mevlana Kültür Merkez’inde okuma şöleni düzenledi. Stand-up gösterisi ve okumanın öneminin anlatıldığı konferans sonrası 100 temel eserden oluşan kitaplar katılımcı 550 öğrenciye hediye edildi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yapımı devam eden ve bir süre sonra Mehmet Akif Ersoy ismiyle açılacak kütüphaneyi kitap kurtlarına hediye ettiğini söyledi. Akyürek, okumanın milletin vazgeçilmez bir alışkanlığı haline gelmesi gerektiğini dile getirdiği konuşmasında, "Toplum olarak daha çok okumamız gerekiyor. Çağlar atlamak için, yeni ufuklar açabilmek için okuma alışkanlığı kazanmalıyız. Okuyan kişi daha verimli ve sağlıklı düşünür. İlerleyen yaşlarda bir meslek sahibi olmaktan önce, adam olmak için okumamız gerekiyor. Adam olan kişi vatana, millete hayırlı insanlar olacaktır." dedi.

Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Programları ve Öğretimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Murat Sünbül ise, ‘Niçin kitap okumalıyız?’ adlı slayt gösterisiyle öğrencilere okuma sevgisi hakkında bilgiler verdi. Sünbül, “Özellikle ilköğretim çağındaki çocuklar, okuma alışkanlığının kazanılması için uygun bir yaştır. Çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırarak, düşünme gücünü de artırabiliriz. Kitap okudukça kelime haznesi artacak bu sayede de düşünce ufku genişleyecektir.” diye konuştu.