Kadınlar, Hariri Suikastının Sorumlularının Bulunması Talebiyle Yürüdü

Lübnan‘ın başkenti Beyrut‘ta eski Başbakan Refik Hariri‘nin mezarı başında toplanan ve Saint George bölgesine yürüyen 14 Mart İttifakı taraftarı kadınlar, Hariri suikastinin sorumlularının bulunmasını istedi.

Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen yürüyüşte sorumluların bulunması ve suikastı araştıran Lübnan Özel Mahkemesi‘nin korunması talep edildi. Kadınlar "Gerçeği istiyoruz", "Halk silahların yok edilmesini istiyor" şeklinde sloganlar attı.

Yürüyüşte bir bildiri okuyan Lübnanlı Gazeteci May Shidyak, Lübnan Özel Mahkemesi‘nin dokunulmaz olduğunu belirterek, Hizbullah‘a ait silahların yok edilmesi gerektiğini söylerken, yürüyüşe katılan Alia Alarab, haklarının sağlanması için toplandıklarını, intikam için değil adalet için araştırmanın yapılmasını istediklerini ifade etti. Shidyak, "Lübnan‘ın hiçbir bölgesinde bu tür cinayetlerin tekrarlanmaması için araştırmanın yapılmasını istiyoruz" dedi.

Öte yandan bazı kaynaklar, Refik Hariri suikastını araştıran savcının yaklaşık 4 milyon kişiden parmak izi istediğini belirtiyor.

Kaynak: İHA