Özel Sanko Okulları‘nın Şiir Dinletisi Yürekleri Isıttı

Özel Sanko Okulları öğrencileri tarafından düzenlenen "Yüreklerimizi Kuşatan Dizeler, Ezgiler" adlı şiir dinletisinde, Yunus Emre‘den Nazım Hikmet‘e çok sayıda şairin eserleri izleyicilere sunuldu. Geceden elde edilen gelir ile Aktoprak Anadolu Lisesi‘ne kütüphane yaptırılacak.

Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezi‘nde düzenlenen dinletide canlı müzik eşliğinde tarihe mal olmuş şairlerin şiirlerini seslendiren öğrenciler, izleyenlere duygulu bir atmosfer yaşattılar. Bazı şiirler seslendirilirken izleyenler gözyaşlarına hakim olamadı.

80 öğrencinin görev aldığı organizasyonda, Mevlana ve Yunus Emre şiirlerine Semazen eşlik etti. Ahmet Hamdi Tanpınar, Ümit Yaşar Oğuzcan, Ahmet Kutsi Tecer, Cahit Sıtkı Tarancı, Orhan Veli Kanık, Karacaoğlan, Attila İlhan, Özdemir Asaf, Bedri Rahmi Eyüpoğlu, Necip Fazıl Kısakürek, Yahya Kemal Beyatlı‘nın şiirlerinin yanı sıra, dünya edebiyatından W. Shakespeare‘in Romeo ve Jüliet adlı eseri orijinal dilinde İngilizce olarak seslendirildi.

Türkülerin yazılış destanlarının da anlatıldığı dinletide, türküler canlandırma ve danslarla öyküleştirilerek aktarıldı. Öğrencilerin oluşturduğu zeybek ve horon ekipleri sergiledikleri dans ve giydikleri kostümlerle profesyonel bir gösteri yaptı.

Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, "Öğrencilerimiz hazırladıkları bu organizasyonla sadece şairlerimizi ve değerlerimizi bizlere tekrar hatırlatmakla kalmadı, bu etkinlikten elde edilen gelirle Aktoprak Anadolu Lisesi‘ne kütüphane yaptıracak olmaları eğitime olan duyarlılıklarını da gösterdiği için doğru bir eğitim verdiğimize işaret etmektedir" dedi.

Geceye Gaziantep Milletvekili Özlem Müftüoğlu, okul yöneticileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: İHA