Akçakale Kaymakamlığı Ağaç Ekme Kampanyası Başlattı

Şanlıurfa‘nın Akçakale Kaymakamlığı ağaç ekme kampanyası başlatarak ilçeye 12 bin ağaç ekileceğini belirti.

İki yaşında olana palmiye ve çam ağaçları öncelikle resmi kurumlara ve okullara ekilecek. Ağaç ekme kampanyası doğrultusunda Ceylanlı Tokuş‘lar ilköğretim okulunda düzenlenen bir törenle ağaç ekimine başlandı. Ceylanlı Takuşlar ilköğretim okulu ağaç ekme törenine ilçe kaymakamı Şefik Aygöl, Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, Jandarma piyade Yüzbaşı Kadir Akbay, il genel meclis üyesi Hasan Takuş, ilçe emniyet müdürü Mehmet Topçu, ilçe milli eğitim müdürü İsa Temelci, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Ağaç ekme kampanyası çalışmaları ile ilgili bir açıklama yapan Kaymakamı Şefik Aygöl, "Ağaç ekme kampanyası doğrultusunda 12 bin ağaç ekimi gerçekleştirilecektir. Ağaç ekiminde bize destek veren kurumlarımız ve belediye teşekkür ederim. Bu ağaçlarımız iki yaşında olup, öncelikle resmi kurumlara ve okullarımıza ekilecektir. Ağaç ekme kampanyası doğrultusunda Şanlıurfa Valiliği de vatandaşlara 15 bin meye ve ağacı dağıtılacağı bildirildi. Çevremizi daha yeşil bir kuşağa çevirmek için ağaçlandırma çalışmaları

devam edecektir. Şimdiden hayırlı olsun" dedi.

Açıklamalardan sonra Kaymakamı Şefik Aygöl, Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan ve diğer kurum amirleri birer hatıra ağaç ekiminde bulundular.

Kaynak: İHA