Ugandalı Öğrencilere Türk Usulü Karşılama

Hatay‘ın İskenderun ilçesinde faaliyet gösteren Gülen Koleji ve Körfez İskenderun Sanayici İşadamları Derneği (KİSİAD)‘nin girişimleri ile Uganda‘dan gelen öğrenciler Hatay Havaalanı‘nda Türk usulü davul zurna ile karşılandı.

Hatay‘ın İskenderun ilçesinde faaliyet gösteren Gülen Koleji ve Körfez İskenderun Sanayici İşadamları Derneği (KİSİAD)‘nin girişimleri ile Uganda‘dan gelen öğrenciler Hatay Havaalanı‘nda Türk usulü davul zurna ile karşılandı.

Gülen Koleji öğrencileri ve vatandaşlar ellerinde Türk ve Uganda bayrakları ile misafirlere yakın ilgi gösterdiler.

Uganda’nın başkenti Kampala’da faaliyet gösteren Işık Lisesi öğrencilerinden Daniel Olel, Musuza Henry Kizza, Enoek Ofumbi Opang, Omar Faisal, Shafik Senkatuka, David Tugume, Derrick Kisitu ve Uganda’da Restoran işletmeciği yapan İskenderunlu iş adamı Ali Kalkan, Hatay Havaalanında coşku ile karşılandı.

Havaalanı girişinde Ugandalı öğrenciler ve Türk öğrenciler ile iş adamları ve vatandaşlar birbirlerine sarılarak adeta hasret giderdiler.

Havaalanında Ugandalı öğrencilerle birlikte açıklama yapan KİSİAD Başkanı Tamer Eker, "Genç kardeşlerimiz medeniyetler şehri İskenderun’a binlerce kilometre uzaktan geldi. Bu gün Ortadoğu’nun kan gölüne döndüğü bir zamanda paylaşım için menfaat için insanların çarpıştığı bir dönemde, bu kardeşlerimiz Hatay’a dostluğu, kardeşliği hoşgörüyü getirdiler." dedi.

EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ DOSTLUKLARI PEKİŞTİRDİ

Yıllar önce Anadolu’nun bağrından kopup binlerce kilometre uzağa giden eğitim gönüllülerinin fedakarca çalışmaları sonucu bu dostlukların pekiştiğine dikkat çeken KİSİAD Başkanı Eker, “Bu cefakar kardeşlerimizin dış ülkelere gitmeleri, orada kendi evlatlarından hiç ayırt etmeden çalışmaları ve genç kuşakları yetiştirme uğruna dünyaya hizmet etme anlamında gayret sarf etmeleri sonucu bu hizmetler ortaya çıkmıştır. Onların arkasından giden müteşebbis ruhlu iş adamları da Anadolu insanının dürüstlüğünü, kişiliğini ve çalışkanlığını gösterme anlamında öncülük etmişlerdir.” ifadesini kullandı.

Eker sözlerine şöyle devam etti: “Bu gayretimizle Anadolu gençliği ve Uganda’dan gelen öğrencileri kaynaştırmayı hedefliyoruz. Her zaman bu dostluğu pekiştirmenin gayreti içerisinde olacağız. Bunlar, işadamlarımıza göstermiş olduğumuz ufuklar gayretler ve kazanımların meyveleridir. Yatırım yapan iş adamlarımız sayesinde Türkiye’nin marka olması, sözü geçer bir ülke olması yolunda çok önemli mesafeler alıyoruz. Bu gençliğimiz orada en üst seviyede eğitim alıyor.”

BU İNSANLARIN ELİ ÖPÜLÜR

İskenderunlu işadamı Nedim Kimyon ise “Dostluğun ve insanlığın geleceği için birileri bir şeyler yapıyor. Birilerinin yaptığı o işin tarifi mümkün değil. Bu insanların eli öpülür. Bilmediğiniz tanımadığınız gitmediğiniz diyarlara ellerini uzatarak, insanlara sahip çıkarak, insanlık adına bir şey yapıyorsak o insanların eli öpülür. Onların önünde saygı ile eğiliriz. Bu ülkemizin ve Anadolu insanının enerjisinden kaynaklanıyor. Bütün insanlığın bu güzelliğe sahip çıkması gerekir.” diye konuştu.

Uganda‘dan gelen Daniel Olel de “Türkiye çok güzel. Türk Işık Koleji’nden sizlere selam getirdik. Türk Işık Kolejini bitirdim. Türkçe öğrenmek için de buraya geldim." dedi.

Öğrencilerden Davit Tugume, “İskenderun halkına teşekkür ederiz.” derken,

Shafik Senkatuka da “Türkiye’yi çok seviyorum Türkçe konuşmak ve Türk dilini geliştirmek için buraya geldim.” diye konuştu.

BAŞKAN DAVUL ZURNA İLE KARŞILADI

Uganda’dan gelen misafirler konvoy eşliğinde İskenderun şehir merkezine geldiler ve anıt alanında Belediye Başkanı Yusuf Civelek tarafından karşılandılar. Belediye Başkanı Civelek Uganda’lı misafirlere sevgi gösterisinde bulundu ve onlarla davul zurna eşliğinde halay çekti.

Belediye Başkanı Civelek, “İskenderun’da bulunduğunuz süre içerisinde her zaman hizmetinizdeyiz. Bu organizasyonu düzenleyen iş adamlarımıza ve Gülen Koleji’ne de teşekkür ediyoruz.” dedi.

İşadamları da üç ay süre ile İskenderun‘da kalacak ve Türkçe olimpiyatlarına hazırlanacak Ugandalı öğrencileri en iyi şekilde ağırlayacaklarını ve Türklerin misafirperverliğini en iyi şekilde göstereceklerini söylediler.