İdam Cezasını İsteyen Vatandaşlardan İmza Kampanyasına Destek

Büyük Birlik Partisi (BBP) genel merkezin ardından İstanbul il teşkilatı da idam cezasının geri getirilmesi için kampanya başlattı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) genel merkezin ardından İstanbul il teşkilatı da idam cezasının geri getirilmesi için kampanya başlattı. Mecidiyeköy Metro İstasyonu girişinde başlatılan imza kampanyasına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gözlendi. Kampanyanın açılışını yapan BBP İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan, 12 Haziran 2011 Genel Seçimi ile birlikte idam cezasının geri getirilmesi ile alakalı taleplerinin halkoyuna sunulması teklifinde bulundu.

    BBP İstanbul il teşkilatının ahlaki terör ve bölücü terör suçları için idam cezasının geri getirilmesiyle ilgili İstanbul’da başlattığı imza kampanyasına halktan büyük destek geldi. Mecidiyeköy Metro İstasyonu girişinde açılan stantta vatandaşlar idam cezasının geri getirilmesi için imza attı.

    Kampanyanın duyurusunu yapan BBP İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan, bir günlük huzuru ve tek bir vatandaşın güvenliğini dahi Avrupa Birliği Uyum Yasaları‘na feda edemeyeceklerini belirterek , “Ceza kanunlarının mevcudiyeti kamu vicdanını rahatlatmaktır. Sosyal infial yaratan suçlara karşı emniyet duygusunun temini adına, caydırıcılığı arttırmak için idam cezası geri gelmeli ve tavizsiz uygulanmalıdır.” dedi.

    İdam cezasının verilen en ağır ceza olduğunu hatırlatan Karacan, sadece sosyal hayatta ve vicdanlarda infial yaratan suçları işlemeye niyetleri olanları en etkili şekilde caydırmak için değil, insanların vicdanındaki adaleti ve adalete olan güveni sağlamak amacıyla idam cezasının geri gelmesi gerektiğine vurgu yaptı.

    Her yıl binlerce çocuğun kaybolduğunu, tecavüz ve istismara uğradığını, organ mafyalarının ve sapıkların kurbanı olup canlarına kıyıldığını ifade eden Karacan şöyle konuştu: “Binlerce ana baba yüreğine evlat acısı çöküyor, binlerce ocağa ateş düşüyor.Ahlaki terör zirve yapıyor.Sokak ortasında aleni cinayetler işleniyor. Suç oranları hızla artıyor ve cezaevleri doluluk rekorları kırıyor. Her türlü dış müdahaleye açık olan ve bu ülkenin birliğine, huzuruna, emniyetine ve emniyet güçlerine savaş açan Bölücü Terör suçluları ciddi tehdit oluşturmaya devam ediyor. Herkesin yararlanma hakkı olan kamu malları ve hizmetlerini manipüle edip yetim hakkı yiyen-yediren, yer altı ve yer üstü kaynaklarımızı peşkeş çeken ve ülke ekonomimizi zarara uğratan Ekonomik Terör suçluları ellerini kollarını sallayarak dolaşıyor, yaptıkları yanlarına kâr kalıyor.”

    12 Haziran 2011 Genel Seçimi ile birlikte idam cezasının geri getirilmesi ile alakalı taleplerinin halkoyuna sunulmasını teklif eden Karacan, “Büyük Birlik Partisi olarak; 29 Mart 2011 itibari ile referandum yoluyla, gerekli hukuki düzenlemelerin yapılıp Türk ceza sisteminde idamın geri getirilmesi için imza kampanyası başlatmış bulunmaktayız. Tüm il, ilçe ve belde teşkilatlarımız kampanya neticesi toplamış oldukları imzaları 5 Nisan 2011 Salı gününe kadar BBP Genel Merkezi‘ne yollayacaklardır. Oradan da Genel Başkanımız vasıtasıyla imzalar TBMM’ye teslim edilecektir.” şeklinde konuştu.

    İdam cezasının geri getirilmesi için imza atan vatandaşlardan Engin Yılmaz, Türkiye’de canilerin aramızda yaşamasını istemediğini belirterek, “Türkiye’de çok ahlakız şeylerin olmasını istemiyoruz. Bazı olayları basından görüyoruz. Onlar bizi etkiliyor. Diğer yaşayan insanlar için caydırıcı bir sebep.” dedi.

    Yaşanan son olaylardan sonra idam cezasının kesinlikle geri getirilmesi gerektiğini dile getiren İsmail Çınar, idam cezasının caydırıcı olacağına inandığını söyledi.

    Ahmet Durna isimli vatandaş ise Türkiye’de her ne kadar yasalar olsa da bunların yeterli olmadığına dikkat çekerek şöyle konuştu: “Cezalar yeterli değil. Dolayısıyla bir insan af buyurun Rahşan affıyla çıkıp tekrar üç kişiyi daha öldürüyorsa yani bir kişi on kişiyi yirmi kişiyi öldüreceğine kendisi ölsün.”

    İmza kampanyasına sonuna kadar destek verdiğini belirten Rukiye Gülmez ise , “Ben sonuna kadar destek veriyorum. İdam cezası tekrar gündeme gelsin. Biz artık çocuklarımızı sokağa bırakamıyoruz. Bir bakkala dahi gönderemiyoruz. Lütfen artık ne gerekiyorsa yapsın hükümetimiz. Biz bıktık artık canımızdan bile korkar olduk. İdam çözümdür. Sallandırsınlar birkaç kişiyi akılları başına gelsin. Biz yıldık artık çocuklarımıza günah.” şeklinde konuştu.

    Arife Yaman isimli kadın ise, “İdam cezasının bazı durumlarda geri gelmesini istiyoruz. Çünkü bir çok insan gözyaşı döküyor. Bu yüzden istiyorum. Çözüm değil amma şu durumda çözüm diye görüyorum.” dedi.