Vali Çolak: Sigara Kullanımının Önlenmesi Halkın Bilinçlenmesiyle Mümkün

Siirt Valisi Musa Çolak, sigara kullanımının önlenmesi, halkın bilinçlendirilmesiyle mümkün olabileceğini belirtti. Çolak, her konuda olduğu gibi sigara yasağı ile ilgili çalışmalarda da eğitime ağırlık verilmesini istedi.

Siirt Valisi Musa Çolak, sigara kullanımının önlenmesi, halkın bilinçlendirilmesiyle mümkün olabileceğini belirtti. Çolak, her konuda olduğu gibi sigara yasağı ile ilgili çalışmalarda da eğitime ağırlık verilmesini istedi.

Siirt Valisi Musa Çolak, İl Tütün Kontrol Kurulu üyeleri ile toplantı yaptı. Kurul Başkanı, Vali Yardımcısı Önder Çan, sigara yasağının başladığı günden bugüne yürütülen çalışmalar ve yapılan tespitlerle ilgili bilgi sundu.



İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür ise sigaranın ve diğer tütün ürünlerinin insan sağlığına ve diğer canlılar üzerinde oluşturduğu zararlı etkenler hakkında kısa bilgi verdi.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi edinen Vali Musa Çolak, kurul üyelerine yaptıkları çalışmalar için teşekkür etti. Vali Çolak, her konuda olduğu gibi sigara yasağı ile ilgili çalışmalarda eğitime ağırlık verilmesini istedi.

Sigara kullanımının önlenmesi, halkın bilinçlendirilmesiyle mümkün olabileceğini belirten Vali Çolak, "Sigaranın zararlarını vatandaşlarımıza daha iyi anlatmalıyız. Bu kapsamda eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarına ağırlık verilmelidir. Örneğin esnafları bir araya toplayarak, sigaranın zararları konusunda bir seminer verilebilir. Okullarımızda öğrencilere sigara alışkanlığından nasıl kurtulabilecekleri konusunda öğretmenlerimiz çeşitli konferanslar tertip edilebilir." dedi.

Kapalı ortamlarda sigara içmeme konusunda öncelikle kamu görevlilerine çok büyük görevler düştüğünü kaydeden Vali Çolak, "Her yıl sigara yüzünden binlerce insanımızı kaybetmekteyiz. Toplumumuz için, insanlığımız için herkesin bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Bu anlamda yapılacak eğitim çalışmaları büyük önem taşıyor. Vatandaşlarımızın bu konuda bilgilendirmesi, bizleri, hedeflerimize daha fazla ulaştıracaktır. Toplumun sağlığı açısından yasanın uygulanmasını sağlamak başta kamu görevlileri olmak üzere, tüm vatandaşlarımızın ortak sorumluluğu olmalıdır. Hedefimiz, dumansız bir kent oluşturmaktır. Bu amaçla topyekûn mücadele etmemiz gerekiyor." diye konuştu.

Vali Çolak, İl Tütün Kontrol Kurulu üyelerinden, denetimlerini, ara vermeden ve sıklıkla yapmalarını talep ederek, karşılaşacakları sorunları anında kendisine iletmelerini istedi.