Google konuşmacı olarak katılıyor

TestIstanbul 2011 Konferansı başlıyor, Google da konferansa konuşmacı olarak katılıyor.

Google konuşmacı olarak katılıyor
Yazılım Test ve Kalite Derneği tarafından 26-27 Mayıs tarihlerinde Ortaköy Feriye Sarayı’nda düzenlenecek TestIstanbul 2011 Konferansı, dünyanın en ünlü arama motoru Google’dan bir konuşmacıyı konuk ediyor. Google Kullanılabilirlik Lideri Patrick Hofmann, etkinliğin iki ana konuşmacısından biri olacak.

Patrick Hofmann kimdir?
1993 yılında teknik yazar ve illüstratör olarak başladığı kariyerine görsel bilgi uzmanı sıfatıyla dünyayı dolaşarak devam eden Patrick Hofmann, “kelimeleri nadir kullanan adam” olarak tanınıyor.

Kanadalı Hofmann, dünya çapında müşterilere, uluslararasılaştırma ve yerelleştirme konularıyla ilgili kullanılabilirlik sorunlarını aşmada yardımcı oldu. Bu bağlamda, müşterilerin arayüz tasarımlarında metin yerine grafik, sembol ve ikon kullanımını teşvik ederek bu tasarımların daha kullanıcı dostu hale gelmesini sağladı.

Hofmann, CPIT (Yeni Zelanda), University of Waterloo (Kanada) ve Université de Rennes (Fransa) gibi üniversitelerde kullanılabilirlik ve bilgi mimarisi alanlarında dersler verdi ve bu üniversitelerin ders programları geliştirmesine yardımcı oldu.

Uluslararası kullanılabilirlik araştırmaları ve ikonografi alanında önemli bilgi birikimine sahip olan Hofmann, ödüllü çalışmaları ve görselleştirme tutkusu sayesinde Google Avustralya’da Google Maps’in kullanılabilirlik lideri olarak çalışıyor.

Daha fazla kullanılabilirlik
Ana konusu “Daha Fazla Kullanılabilirlik Testi, Daha İyi Kullanıcı Deneyimi” olarak belirlenen TestIstanbul 2011 Konferansı, iş dünyasının yükselen trendi “kullanılabilirlik testleri” alanında Türkiye’de düzenlenmiş ilk geniş çaplı etkinlik olacak. TestIstanbul 2011’de, kullanılabilirlik testlerinin yanı sıra kullanıcı arayüzü tasarım prensipleri, göz izleme, kullanıcı etkileşiminde kültürel çeşitliliğin etkisi, mobil kullanıcı arayüzü tasarımı, çevik kullanıcı deneyimi, kullanılabilirlik gereksinimleri, kullanıcı kabul testleri, arama motoru optimizasyonu ve web analizleri, insan-bilgisayar etkileşimi ve erişilebilirlik gibi konular da ele alınacak