Sürat Kargo’Nun Çevre Dostu Poşetleri Müşterilerinden Tam Not Aldı

Sürat Kargo’nun, doğada kendiliğinden çözünen poşetleri kullanmaya başlaması, müşterilerini ve çevreci dernekleri memnun etti.

Sürat Kargo’nun, doğada kendiliğinden çözünen poşetleri kullanmaya başlaması, müşterilerini ve çevreci dernekleri memnun etti. Türkiye’de ilk defa bir kargo şirketi tarafından kullanıldığı belirtilen çevreci poşetler, biobozunur özellikli malzemelerden üretiliyor. Şirketin, diğer poşetlerin aksine doğaya atıldığında 30 ayda tamamen eriyen poşetleri kullanması ve çevre konusunda gösterdiği duyarlılığı müşterilerini memnun etti. Kargo yetkilileri başta çevre dernekleri ve müşteriler olmak üzere çok olumlu geri dönüşümler aldıklarını belirtti.

Sürat Kargo Genel Müdür Yardımcısı Ümit Değer, açıklamasında günlük binlerce adet dosya faturası kestiklerini belirtti. Petrol türevi polietilenden yapılan naylon torbaların daha ucuz olduğu için çok miktarda kullanıldığını aktaran Değer, bu tür malzemelerin doğada yüzlerce yıl boyunca kaybolmadığının altını çizdi.

Çevreci poşetlerle ilgili bilgi veren Ümit Değer, "Bir naylon torbanın doğada tümüyle yok olması için yüzlerce yıl geçmesi gerekiyor. Sadece yüzde 1‘i geri dönüştürülüyor, yüzde 99‘u ise doğaya atılıyor. Bozulmaya başladığında da çevreye zararlı kimyevi maddeler yayarak toprağa, suya karışıp besin zincirini de kirletiyor." dedi.

Ümit Değer, kullanmaya başladıkları yeni torbaların, üretildiği malzeme sebebiyle plastiklere göre çok daha kısa sürede eridiğini vurguladı.

Değer, "Biobozunur özellikli malzemelerden üretilen kargo torbaları, doğaya terk edildiğinde mikroorganizmaların, ısının, nemin, güneş ışığının ve oksijenin bulunduğu ortamlarda parçalanıp 12–24 ay içinde tamamen toprağa karışıyor. Sürat Kargo olarak diğerlerine göre daha pahalı olan bu torbaları kullanmamızın sebebi, çevreye verdiğimiz önemdir." ifadelerini kullandı.