Hayat Su’dan "Her Gün Yeni Bir Hayat" Kampanyası

Türkiye’de ambalajlı su pazarının köklü ve öncü markası Hayat Su, yeterli su tüketimi konusunda farkındalığı artırmak adına kadınları merkeze alarak hazırladığı "Her Gün Yeni Bir Hayat" kampanyasında yeni alışkanlıklar için her günün yeni bir fırsat olduğ

27 yıldır Türkiye’de ambalajlı su pazarının yenilikçi ve öncü markası Hayat Su, toplumun yeterli miktarda su içmesini teşvik etme misyonuyla yeni bir kampanyaya başlıyor. Trafik, hava kirliliği, dengesiz beslenme, stres gibi etkenlerin insanları toksinlere maruz bıraktığının altını çizen marka, ’Her Gün Yeni Bir Hayat’ kampanyasıyla pozitif bir yaşam için toksinlerden arınmanın, arınma için de su içmenin önemine dikkat çekiyor.

’Her Gün Yeni bir hayat’ felsefesinin anlatıldığı basın toplantısı Feriye Lokantası’nda gerçekleştirildi. Toplantıda Türkiye’de ambalajlı su pazarı ve Hayat Su ile ilgili bilgiler paylaşıldı, Arzum Onan’ın rol aldığı yeni reklam filmi ilk kez gösterildi, suyun toksinlerden arınmadaki rolü ve markanın yeni kampanyası hakkında bilgi verildi. Moderatörlüğünü Savaş Karakaş’ın üstlendiği toplantıya; Danone Hayat Genel Müdürü Yeşim Güra, Hayat Su Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Billur Kaymak, IPSOS

KMG Genel Müdürü Kıvanç Bilgeman ve Hayat elçisi Arzum Onan katıldı.

HAYAT SU İLE TÜRKİYE, DANONE GRUP İÇİNDE EN HIZLI BÜYÜYEN ÜLKELER ARASINDA

Toplantının açılış konuşmasını yapan Danone Hayat Genel Müdürü Yeşim Güra, 80 bin çalışanıyla 120’den fazla ülkede faaliyet gösteren Danone’nin şişelenmiş su pazarında dünya ikincisi olduğunu belirtti. Danone Group misyonunu ’Lezzetli, sağlıklı ve herkesin erişebileceği gıda ve içecek ürünleriyle, dünyada mümkün olan en fazla sayıda insanın sağlığına, doğumdan itibaren hayatlarının her evresinde katkıda bulunmak’ olarak paylaşan Güra, Hayat Su olarak 2010 yılında iç pazarda ciroda yüzde 20, ihracatta

yüzde 80 ciro büyüme yaşadıklarını belirterek, "Türkiye bu büyüme oranıyla grup içinde en hızlı büyüyen ülkeler topluluğuna girdi. İhracattaki bu büyük büyüme Türkiye’yi önemli bir merkez haline getirme potansiyeli taşıyor. Hızlı büyümeye devam etmeyi ve 2010-2012 arasında 3 yıllık dönemde ciromuzu 2 katına çıkartmayı hedefliyoruz" dedi.

Grubun Türkiye’yi gerek marka gerekse yetişmiş insan gücü anlamında önemli bir merkez olarak gördüğünün altını çizdi. Türkiye’de Danone Hayat olarak 5 doğal su kaynağı ile 5 fabrikada üretim yapıldığını; Adana, Bolu, Adapazarı, Antalya ve İzmir’deki fabrikalarda bölgesel istihdama katkıda bulunduklarını belirten Güra "300’den fazla personel, 81 ilde 50.000 satış noktasına hizmet veren 200 distribütör ve 350 binin üzerinde eve hizmet veren 500 damacana bayisi ile büyük bir aileyiz" dedi.

DAHA SAĞLIKLI BİR TOPLUM İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM

Hayat Su Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Billur Kaymak ise, Hayat Su misyonunun ambalajlı suları tüketicilerin bir numaralı içecek tercihi haline getirmek olduğunu belirterek, "Türkiye’de ambalajlı doğal kaynak suları toplam içecek tüketiminin yüzde 20’ini kapsıyor, Avrupa’da ise bu oran yüzde 30’lar civarında. Dolayısıyla daha gidecek yolumuz var. Bu misyona ulaşmak için 2 temel strateji benimsedik. Susuzluğu gidermenin en sağlıklı yolunun su olduğu konusunda toplumsal farkındalığı

arttırmak

ve toplumun yeterli su içmesini teşvik etmek" diye konuştu.

Konuşmasında suyun vücudumuz için gerekliliğini anlatan Kaymak, Türkiye’nin öncü su şirketi olmanın verdiği sorumlulukla toplumun sağlıklı gelişimine destek olacak, insanların yaşam kalitesinde değişim yaratacak bir kampanya hazırladıklarını söyledi. "Kadınlar ailede yeme ve içme alışkanlıklarının belirlenmesinde çok kritik bir rol oynuyor. Yeterli su tüketimi konusunda kadınların farkındalığının artması sadece kendi tüketim alışkanlıklarını değil, tüm ailenin ve dolayısıyla tüm toplumun tüketim

alışkanlıklarını olumlu yönde etkileyecektir. İşte bu sebeple yeni kampanyamızı kadınları merkeze alarak tasarladık. Sektörümüzde kadınlara özel hazırlanmış ilk kampanya olarak Türkiye’de yine bir ilke imza atmanın gururunu yaşıyoruz" diyen Kaymak, kampanyanın çıkış noktası hakkında bilgi vererek, bu paralelde yenilenen slogan ve ambalaj yeniliklerini anlattı.

Hayat Su yeni sloganı "Her gün yeni bir Hayat" ile kadınları daha çok su içmeye teşvik etmeyi hedefliyor. Bu sloganla yeni alışkanlıklara başlamak için her günün yeni bir fırsat olduğu vurgulanıyor. Yeni ambalajlardaki kadın silüeti, hayata yeniden başlamış gibi hafif hissetmeyi temsil ediyor.

HER GÜN NE KADAR SU İÇTİĞİNİZİ KOLAYLIKLA HESAPLAYABİLİRSİNİZ

Hayat Su, geliştirdiği pratik online uygulama ile de Türkiye’de bir ilke daha imza atıyor. www.hayatsu.com.tr sitesindeki Sağlıklı Hayat Koçu uygulamasıyla 2 dakika içerisinde ne kadar sıvı ve su alındığı görülebiliyor. Ayrıca sitedeki eğlenceli uygulama da bilgisayara yüklenerek, herkes kendisine su içme hatırlatması yapabiliyor.

TÜRKİYE YETERLİ SU İÇMİYOR

Hayat Su’yun Türkiye’nin bağımsız araştırma firmalarından IPSOS Türkiye ile birlikte yürüttüğü ’Türkiye ne kadar su içiyor?’ araştırma sonuçları da toplantıda açıklandı. IPSOS KMG Genel Müdürü Kıvanç Bilgeman’ın paylaştığı araştırma 14 ilde 12-55 yaş arasında kadın ve erkek 1500 kişi ile yapıldı. Araştırmaya göre, yetişkin erkekler günlük ortalama 1 litre, kadınlar ise 1,07 litre su içiyor.

Kaymak, "Sağlık otoriteleri kadınların günlük ortalama 2 litre, erkeklerin 2,5 litre su içmesini öneriyor. Görünüyor ki Türkiye yeterli su içmiyor" diyerek, yeterli su içmemenin böbrek rahatsızlığına yakalanma riskini artırdığı ve Türkiye’de kadBapıldığını; Adana, Bolınların 1/5’inin böbrek hastası olduğunufarı, Antalya ve İzmir’deki f hatırlattı.

MARKANIN YENİ YÜZÜ ARZUM ONAN DA HAYATINDAN HAYAT SU’YU EKSİK ETMİYOR

Hayat Su’nun yeni Hayat Elçisi Arzum Onan, yoğun temposu içinde su içerek hafiflediğini ve kendisini daha iyi hissettiğini belirti. Toplantının moderatörü Savaş Karakaş’ın sorularını samimiyetle yanıtlayan Arzum Onan, "Evde 1,5 günde bir damacana su bitiyor. Eşim de ben de bol bol su içiyoruz, oğlumuz Can’ı da su içmesi için yönlendiriyoruz. Kadınları merkeze alan böyle bir kampanyada Hayat ile el ele vermekten gurur duyuyorum" dedi.

Ünlü oyuncu toplantıda reklam filmini de anlattı. ’Her Gün Yeni Bir Hayat’ sloganının vurgulandığı reklam filminde, günün yoğun temposunu yaşayan Arzum Onan’ın elbisesinde, vücudunda ihtiyacı olmayan maddeleri simgeleyen benekler oluşmaya başlıyor. Elbisesindeki rahatsız edici beneklere rağmen Arzum Onan, bu beneklerden nasıl arınacağını bildiği için kendinden emin ve mutlu bir şekilde güne devam ediyor. Yoğun tempoyla birlikte benekler artıyor. Bu sırada Arzum Onan Hayat Su içiyor ve vücudun ihtiyacı

olmayan maddeleri sembolize eden benekler elbisesinden dökülmeye başlıyor. Filmin finalinde Arzum Onan son beneği güvenle üstünden temizliyor ve hayata yeniden başlamış gibi hafiflemenin mutluluğunu yaşıyor.

Kaynak: İHA