Şanlıurfa‘Da Görev Yapan Doktorlar Suriye‘Yi Gezdi

Şanlıurfa Sağlık Mensupları Derneği (SADER) üyesi 32 doktor Suriye gezisi düzenledi. Doktorlara aileleri de eşlik etti.

Şanlıurfa Sağlık Mensupları Derneği (SADER) üyesi 32 doktor Suriye gezisi düzenledi. Doktorlara aileleri de eşlik etti.

            Üç günlük gezisi kapsamında Suriye‘nin tarihi ve turistik birçok yerini gezen doktorlar, Hema, Halep, Humus, Şam ve Basra‘daki turistik ve kutsal mekanları ziyaret etti.

            Her yıl farklı ülkeleri gezdiklerini söyleyen SADER Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Baysal, Avusturya, Bosna Hersek, Gürcistan, Güney Afrika ve Macaristan gibi ülkelerden sonra bu yıl Suriye‘ye gezi düzenlediklerini ifade etti. Başkan Baysal, "Üyelerimiz hepsi de çok yoğun. Bu tempo belli bir süreden sonra motivasyon eksikliğine sebep olabiliyor. Arkadaşlarımızı sürekli diri tutmak için mevsimlere göre çeşitli geziler düzenliyoruz. Bunun yanında farklı etkinliklerimiz de oluyor." dedi.

            Doktor Mehmet Gülüm, kısıtlı süreye rağmen çok önemli yerleri gezdiklerini kaydetti. Güllü, "Geçen yılki geziye de katılmıştım. 3 günlük program olmasına rağmen bu kadar yeri gezememiştik. Çok etkilendim. Her gördüğümüz İslam kahramanı üzerine ciltlerce kitaplar yazılmış, onları görme4k fırsatımız oldu. Bunların her biri hakikaten çok etkileyici." diye konuştu.