Kuyumcuyu Sahte Altınla Dolandırdılar

Konya‘da bir kuyumcuya iki adet sahte bilezik vererek bin 260 TL alan dolandırıcılar güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Meram ilçesi Tevfikiye Caddesi‘ndeki Sarraflar Çarşısı‘nda meydana geldi. Namaza gideceği sırada Sarraf Ali Can‘ın iş yerine gelen biri kadın iki kişi, ellerindeki sahte altın bilezikleri gerçek gibi bozdurarak bin 260 TL‘yi alıp gitti. Bilezikleri aldıktan sonra camiye gidip gelen Sarraf Ali Can, aceleyle bakmadığı bilezikleri incelediğinde sahte olduğunu öğrenerek polise başvurdu.

Soğukkanlı şekilde sahte altını verip, parayı alan şüphelilerin yakalanması için güvenlik kamerasından yola çıkan polis araştırmalara başladı.

"BAŞKALARI DOLANDIRILMASIN"

İş yeri sahibi Ali Can, meslektaşlarına dikkatli olması tavsiyesinde bulundu. Can, "Daha önce bir kaç defa sarraf dükkanımdan hırsızlık oldu, ancak böyle bir olayla ilk defa karşılaştım. Normal bir şekilde gelen biri kadın iki kişi ellerindeki iki adet bileziği satmak istediğini söyledi. Bende camiye gideceğim için hemen tarttım değerinin bin 260 TL olduğunu söyledim. Bir süre kendi aralarında konuşan ve satsak mı satmasak mı diye beni oyalayan çift daha sonra satmaya karar verdi. Bende namaza gideceğim

için paralarını verip hemen bilezikleri aldım. Camiden geldikten sonra bilezikleri incelediğimde gerçeğinden ilk bakışta ayırt edilemeyen altın görünümlü sahte bilezik olduğunu gördüm. Benim para gitti, polis araştırıyor belki bulur. Ben başkalarının dolandırılmaması için diğer arkadaşlarımın durumdan haberdar olmasını istiyorum. Çünkü daha önce 4-5 arkadaşımın başına da gelmiş, bu olay yaşanınca duydum. Yaşanmadan duyulsun ki, herkes iyice inceledikten sonra altınları alsın" dedi.

Öte yandan yetkililer, son dönemlerde altının değerinin arttığını, bu nedenle bazı şahısların sahte altın kullanarak dolandırıcılık yaptığını belirtip, kuyumcuların dikkatli olmasını istedi.

Kaynak: İHA