Balıkesir İş Kadınları Esnaf Odaları Birliğini Ziyaret Etti

Balıkesir İş Kadınları Derneği (BAİKAD) yönetimi Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği‘ni (BESOB) ziyaret etti. BAİKAD başkanı Nurbin Tüfekçioğlu, Balıkesir‘de, "kadın kooperatifi" kurulmasını, dernek olarak buna öncülük etmek istediklerini açıkladı.

BESOB Başkanı Mesut Aşanel ve Başkan Vekili Necdet Erkan, BAİKAD‘ın bu anlamlı ziyaretinden dolayı teşekkür ettiler. Siyaset ve ekonominin konuşulduğu ziyarette Balıkesir‘deki siyasi partilerden açıklanan milletvekili aday adaylarının sayılarındaki fazlalığın dikkat çekici olduğu belirtildi. BAİKAD başkanı Nurbin Tüfekçioğlu, partilerin milletvekili adaylarını belirlerken çok seçici olmalarını istedi. Tüfekçioğlu, BESOB başkanı Mesut Aşanel‘e onun zamanında da bu kadar çok milletvekili aday adayı çıkıp çıkmadığını sordu. Başkan Aşanel 7 milletvekilliği için en fazla 15 kişinin başvurduğunu hatırlatarak şimdiki sayı karşısında şok olduklarını söyledi. Elektrikçiler Odası Başkanı Ebru Erayman‘ı esnafın milletvekili adayı olarak görmek istediklerini ifade eden Nurbin Tüfekçioğlu esnafı temsilen mutlaka birinin milletvekili listelerinde olmasının altını çizdi. Elektrikçiler Odası Başkanı Ebru Erayman ise "Ben esnaf teşkilatında yeni sayılırım. Bir dönem daha burada faydalı olmak istedik. Kadınların belediye meclisi ve İl Genel Meclislerinde daha fazla olmasını istiyoruz. Ama buralar da basamak olarak görülmemeli, hizmet layıkı ile yapıldıktan sonra adaylık düşünülmeli" dedi.

VEKİL DEDİĞİN HALKIN İÇİNDE OLUR

BESOB Başkanı Mesut Aşanel milletvekili olmak isteyen kişinin halkın içinden, insanlarla kaynaşmış, halkın içinden halkla beraber olan birisi olması gerektiğini söyledi. Aşanel, "Biz ne milletvekilleri gördük, seçildikten sonra kendilerini seçen halkı beğenmediler. Hale alışverişe şoförünü yollayan vekiller gördük. Milletvekili dediğin halkın içinden olmalı" dedi.

BAİKAD Başkanı Nurbin Tüfekçioğlu da, seçilecek milletvekillerinden en az bir tanesinin mutlaka esnaf teşkilatından olması gerektiğini tekrarladı. Tüfekçioğlu, "Piyasada para dönmüyor, sıkıntı var. Milletvekili adaylarından en az bir tanesi esnaf teşkilatından, esnaftan olmalı. Esnafın halini bilmeyen, sıkıntılarını bilmeyen kişi topluma yabancı olur" diye konuştu. BAİKAD olarak eğitim seminerleri verdiklerini hatırlatan Tüfekçioğlu "Bizler sizlerin de üyelerinize ulaşarak daha faydalı olmak istiyoruz. BESOB ile işbirliği yapmak istiyoruz. Daha küçük sermaye ile dönen küçük esnafa ulaşmak istiyoruz" dedi. BAİKAD yönetimine memnuniyetle yardımcı olacaklarını belirten Aşanel, bayan üyelerinin listesini çıkarıp derneğe vereceklerini söyledi.

"KADIN KOOPERATİFİ KURMAK İSTİYORUZ"

BAİKAD Başkanı Nurbin Tüfekçioğlu Balıkesir‘de, "kadın kooperatifi" kurulmasını istediklerini ve buna kendilerinin öncülük etmek istediklerini açıkladı. Tüfekçioğlu, Hanımeli Pazarına çıkan bayanların ürünlerini bu kadın kooperatifinde çok daha iyi ve geniş pazar imkanıyla satabileceklerini söyledi. BESOB Başkanı Mesut Aşanel de kadının erkeğin olduğu her yerde olması gerektiğini belirterek, "Yüce Atatürk de kadınlarımızın kendilerini her alanda geliştirmelerini istemiştir. Balıkesir‘de de bunu sizin gibi öncü hanımefendilerimizle başaracağımıza inanıyoruz" diyerek BAİKAD‘a çalışmalarında üzerlerine düşen desteği vereceklerini ifade etti.

Kaynak: İHA