12 Haziran‘daki Seçimlerde Aday Olmayacak Ak Partili Vekiller Belli Oldu

12 Haziran seçimlerinde yeniden milletvekili adaylığını koymayacak AK Parti milletvekilleri belli oldu. Devlet Bakanı Mehmet Aydın ile eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış‘ın da aday olmayacakları öğrenildi.

Alınan bilgiye göre 12 Haziran‘da yapılacak milletvekili genel seçimlerinde 17 AK Parti milletvekili adaylıklarını koymayacak. Çeşitli nedenlerle aday olmayacaklarını bildiren vekiller arasında ilginç isimler de var. Devlet Bakanı Mehmet Aydın‘ın bir kitap yazmayı planladığı, bu yüzden yeniden aday olmayacağı öğrenildi. Sağlık sorunları yaşayan eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile 58. hükümette Dışişleri Bakanlığı yapan Düzce Milletvekili Yaşar Yakış da aday olmayacak isimler arasında yer alıyor. AK

Parti‘den yeniden adaylığını koymayacaklarını açıklayan diğer milletvekilleri şunlar:

"Ankara Milletvekili Faruk Koca, Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi, Bayburt Milletvekili Ülkü Güney, Şanlıurfa Milletvekili Eyyüp Cenap Gülpınar, Rize Milletvekili Bayram Ali Bayramoğlu, İstanbul Milletvekili Özlem Türköne, Van Milletvekili Kerem Altun, Bursa Milletvekili Ali Kul, Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, Amasya Milletvekili Akif Gülle, Uşak Milletvekili Mustafa Çetin, Ağrı Milletvekili Yaşar Eryılmaz, Kütahya Milletvekili Hüsnü Ordu ve Osmaniye Milletvekili İbrahim Mete Doğruer."

Kaynak: İHA