Zerçev’İn “Sinerji” Toplantısında Girişimcilere Ögütler Verildi

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi işbirliği ile “Zonguldak ve çevresinde sanayi ve kalkınma” isimli araştırma raporu hazırlayan ve bunu bir kitap haline getiren, Zonguldak, Ereğli ve Çevresini Kalkındırma Derneği (ZERÇEV) tarafından basın mensuplarının katılımı ile “Sinerji” toplantısı düzenledi.

ZERÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Kır, söz konusu raporun bölgede iş yapmak isteyen girişimciler için bir rehber niteliği taşıdığını belirterek, Cumhuriyetin 100.yılı olan 2023 yılında Zonguldak’ın hedeflerini ortaya koyma adına bir çalışma yaptıklarını söyledi. Söz konusu raporda, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kamu görevlileri ve kurum yöneticilerinin görüş ve önerilerine yer verildiğini söyleyen Kır; “Hep birlikte ortaya koyulan hedeflere ulaşmak için çabalamalıyız. Sanayi, Tarım ve hayvancılık, Turizm, Eğitim ve Şehirleşme gibi konu başlıkları arasında öncelikler belirlenmek sureti ile girişimlerde bulunmalıyız” dedi.

Kır, basın toplantısındaki sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çikolata denince akla İsviçre geliyor ama orda kakao yok. Türkiye’de leblebi denince akla Çorum geliyor ama orada nohut yok. Ekmek deniyor, akla Trabzon geliyor, buğday yok. Bu bağlamda bu ve buna benzer konuları dikkate alarak Zonguldak olarak çok şeyleri başarabileceğimize inanıyorum. Birlikte çok şey başarabiliriz.”

Toplantıda basın mensuplarının görüş ve önerilerini de dinleyen Kır, Zonguldak’ta yaşayanların da kendilerine güvenmesi, ortak görevdeşlik oluşturmak için çaba sarf etmesi gerektiğini söyledi. Kır, ayrıca “Eğer hedeflerimizi belirleyemiyorsak, planımız olmazsa başaracağımız işimiz de olmaz. Bu toplantının da en büyük konusu budur” dedi.

Kaynak: İHA