Uşak Defterdarlığı Çalışanlarına Yönelik Trafik Eğitimi Düzenledi

Uşak İl Defterdarlığı, defterdarlık çalışanlarının trafik kuralları ile ilgili bilgilerini tazelemek ve trafik kurllarını daha iyi kavramak amacıyla eğitim semineri düzenledi.

Uşak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) toplantı salonunda düzenlenen trafik eğitimine Uşak Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi‘nde görevli Trafik Polisi Zeynel Bayşeker konuşmacı olarak katıldı. Eğitimde polis memuru Zeynel Bayşeker; defterdarlık çalışanlarına sürüş güvenliği kontrolü, emniyet kemeri kullanımı, araçlarda çocuk koltuğu, motosiklet sürücüleri için kask kuralları, viraj alma teknikleri, hız ve etkileri ile güvenli araç sürüş tekniklerini anlattı. Yaklaşık iki saat süren eğitimde defterdarlık çalışanlarının sorularını da yanıtlayan trafik polisi Bayşeker, trafik kazalarında yitirilen maddi ve manevi değerlerin zararlarını da anlattı.

İl Defterdarı Abdullah Kırım, eğitim semineri öncesi yaptığı açıklamada hizmet içi eğitim seminerlerine devam edeceklerini de belirterek bir sonraki seminerin ‘obezite’ ile ilgili olacağını bildirdi. Uşak Defterdarı Abdullah Kırım, “Hizmet içi eğitim seminerlerindeki amacımız personelin yaşam kalitesini artırmak ve çeşitli konulardaki bilgilerimizi tazelemektir. Seminerler sayesinde çalışanlarımızın günlük yaşamında karşılaşabilecekleri olumsuzlukları da en aza indirmeyi hedefliyoruz. Bildiğiniz gibi trafik ülkemizin en önemli sorunları arasında yer alıyor. Ülkemizde meydana gelen trafik kazalarında her yıl binlerce vsatandaşımızı kaybediyoruz. Milyonlarca TL milli servetimiz kazalarda yok oluyor. Günlük hayatta herpimiz trafikte bulunuyoruz. Bazen yaya bazen araçla trafiğe çıkıyoruz. Kurallara riayet etmek bir vatandaşlık görevidir. Bu nedenle personelimizin trafik kurallarına riayet etmelerini karşılaşabileceklerini arzu ediyoruz. Seminere olan ilgili bizi memnun etti”dedi.

Kaynak: İHA