Pozantı Belediye Başkanı Çay İlçenin Türküsünü Yaptırdı

Adana’nın Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, ilçenin türküsünü yaptırdı.

Klasik belediyecilik hizmetlerinin dışına çıkarak dikkatleri üzerine çeken Başkan Mustafa çay, “Güzel Pozantı” adlı bir türkü yaptırarak ilçeye armağan etti.

Belediyecilik hizmetinin sadece alt yapı ve üst yapı olmadığını vurgulayan Çay, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Bugüne kadar Pozantı’nın bir türküsü yoktu. Bizde Pozantı’mızı anlatan, ilçemizi dışarıda temsil etmesi ve gurbetteki vatandaşlarımız duyunca gururlansın diye böyle bir türkü yapmak istedik. Biliyorlar ki ben, sevdamla, sözümle aday olmuştum. Bu Pozantı sevdamı da böyle bir türküye dökerek, ilçeyi anlatan, tanıtan ‘Güzel Pozantı’ adlı türkü ortaya çıktı. Bundan böyle tüm etkinliklerde ve ilçemizin tanıtımlarında bu türkü kullanılacaktır” dedi.

Güzel Pozantı Türküsü’nde dikkat çeken satırlar şöyle: "Sevdalı yürekler yurdu Pozantı, tarihe kurtuluş damgasını vuran, yiğitler yatağı güzel Pozantı, Bütün güzellikler sende toplanmış, destanlar sende yazılmış, garip gönlüm sevdan ile yoğrulmuş, aşkın gönüllerde güzel Pozantı. Vatanımsın sevdamsın Pozantı"

Kaynak: İHA