Erü’De İcra Hukuku Hakkında Bilgilendirme Konferansı

Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi’nde, hukukçular ile hukuk fakültesi öğrencilerine “İcra İflas Hukuku Güncel Sorunlar” konulu konferans verildi.

Kayseri Barosu tarafından düzenlenen, “İcra İflas Hukuku Güncel Sorunlar” konferansına konuşmacı olarak katılan Avukat Talih Uyar, yeni Tebligat Kanunu hakkında bilgi verdi. Yeni kanunda, eski hükümlerden mevcut 2 hususa yer verildiğini söyleyen Uyar, bunlardan bir tanesinin eskiden imzası ikrar edilmiş ve özellikle resmi sözleşmelerdeki adreslerini değiştiren kişilere yönelik olduğunu belirtti. Uyar, “Bu kişilerin resmi sözleşmedeki adresine tebligat yapılabiliyordu. Son yapılan değişiklikte, bu durum kaldırılmıştır. Mesela, noterde yapılan kira sözleşmesi var. burada kiralayanın adresi var. Kiracı herhangi bir şekilde kiralayana önceden tahliye edileceğine dair bildirim yapmak ister. Eskiden bu noterdeki kira sözleşmesinde kiralayanın belirtilen adrese tebligat yapılabiliyordu” dedi.

Uyar, Yargıtay kararlarından da bahsettiği konferansta, icra iflas hukuku ve güncel sorunlar hakkında bilgi verdi.

Konferansta konuşma yapan Kayseri Baro Başkanı Murat Şirvanlı da, yeni adliye binası hakkında müjde vererek, hafriyat çalışmalarının başladığını bildirdi.

Kaynak: İHA