Akarçay Rekreasyon Projesi‘nin Temeli Yarın Atılıyor

Afyonkarahisar‘a yeni bir vizyon kazandıracak Akarçay Rekreasyon Projesi‘nin temeli, yarın Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu‘nın katılacağı törenle atılacak.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 33 milyon liraya yapılacak dev projenin tamamlanmasıyla birlikte şehrin cazibesinin artacağını, yeni bir vizyon kazanacağını söyledi. Çoban, Akarçay Deresi üzerinde yapılacak proje kapsamında derenin etrafında geniş çaplı peyzaj, bisiklet yolları, yürüme ve koşu parkurları, piknik alanları, spor ve kondisyon aletleri olacağını belirterek, "Hazırladığımız proje kapsamında Akarçay tertemiz görünüme kavuşacak" dedi.

Yaşanılabilir şehir olma yolunda yürütülen önemli çalışmalardan birisinin de bu proje olduğunu belirten Çoban, "Şehrin içinden geçen Akarçay Deresi ıslah edilerek çevresinde yapılacak rekreasyon ve eğlence alanları ile adeta şehir baştan başa güzelleşecek. Ayrıca bu proje ile Afyonkarahisar prestij kazanacak" diye konuştu.

İhalesi 21 Eylül 2010‘da yapılan ve sözleşmesi de 1 Kasım 2010‘da imzalanan projenin temel atma töreni, yarın Atatürk Spor Salonu‘nda saat 14.00‘te gerçekleştirilecek. Törene, Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu da iştirak edecek.

Kaynak: İHA