Side Antik Kent‘te kış dönemi arkeoloji turları başladı

Tunus ve Mısır‘daki siyasi gerilim ve belirsizlik, Avrupalı turistlerin kış turizminde Türkiye‘ye yönelmesine sebep oluyor. Mısır ve Tunus‘un kış turizminde dünyada söz sahibi olduğunu belirten Unser Tour Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Aziz Günyeli, kış d



Avrupa ve Rusların, Mısır ve Tunus‘ta kış rezervasyonlarını iptal ettiklerini belirten Aziz Günyeli, kış döneminde Anadolu turlarına Alman, İngiliz, Avusturya, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Fransız, Finlandiya, Norveç, İsveç, Danimarka ve İsviçrelilerin ilgi gösterdiğini ifade etti.

Side Antik Kent dışında Antalya‘ya gelen turistleri Pamukkale, Muğla, Kapodokya bölgesi, Burdur, Çanakkale ve İstanbul‘da tarihi ören yerlerini gezdirdiklerini belirten Ünyeli, kış döneminde İngiliz ve Fransız turistlerde geçen yıl göre gözle görünür artış olduğunu kaydetti. Günyeli, "Mısır ve Tunus‘taki siyasi gerilimlerden ötürü kış dönemi arkeoloji turlarımıza karşı Avrupalıların ilgisi çok iyi. Kış dönemi turlarımıza genelde Avrupalı entelektüel turistler katılıyor. Talep doğrultusunda sağlık turizmine yönelik kaplıca turlarına da başladık. Tunus ve Mısır iptalleri Türkiye‘ye kaymaya başladı." diye konuştu.

Antalya‘ya getirdikleri İskandinav turistleri, haftanın 3 günü Side Antik Kent‘te arkeoloji turuna çıkardıklarını belirten Bastıyalı Turizm Seyahat Acentesi Side Destinasyonu Arkeoloji Turizmi Sorumlusu Mehmet Reşat Akıl, 2011 turizm sezonu rezervasyonunun çok iyi durumda olduğunu söyledi. İsveç, Norveç, Danimarka ve Finlandiyalı turistlerin dünyada tatil yapmada birinci tercihlerinin Türkiye olduğunu belirten Akıl, yeni sezonda Antalya bölgesine 300 bin İskandinav turistin gelmesini beklediklerini kaydetti.
Çok güzel bir turizm sezonu geçirdiklerini belirten Akıl, İskandinav turistlerin eko ve arkeoloji turizmine büyük ilgi duyduklarını ifade etti. Antalya bölgesinde kışın güneşli gün sayısının arkeoloji turuna öncülük ettiğini belirten Akıl, yeni yılda da Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiyalıların tercihini Türkiye‘den yana kullanacaklarına yürekten inandıklarını ifade etti.
Akıl, "Geçen yıl İspanya ve Yunanistan‘daki ekonomik krizde İskandinav turistler Türkiye‘ye yönelmiştir. Kış turizmi için Mısır ve Tunus‘a erken rezervasyon yaptıranlar bu yıl da Türkiye‘ye yöneliyor. 2011‘de çok iyi bir turizm sezonu geçireceğimize inanıyorum." şeklinde konuştu.