CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, hükümete kırmızı kartı gösterdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, basın toplantısında yanında taşıdığı kırmızı kartı hükümete gösterdi.



Bir dizi ziyaret için Adıyaman’a gelen Oran, CHP İl Başkanlığı‘nda basın mensupları ile bir araya geldi. Oran, gündemdeki konuları değerlendirdi.

Meclis’e yaklaşan seçimler öncesi barajın düşürülmesi konusunda önerge verdiklerini kaydeden Oran, “Genel Başkan‘ımız Kemal Kılıçdaroğlu Meclis‘e bir önerge verdi. Seçim barajının yüzde 7’ye düşürülmesi konusunda. Biz her zaman diyoruz ki bütün kesimlerin hakkı savunulsun. Ama hükümet bunun da üzerinde durmuyor. Bunun gibi birçok konuda hükümet görevini yapamamaktadır. Ben buradan hükümetin görevinin bittiğini söylüyorum ve kırmızı kartı gösteriyorum.” dedi.

Gündemdeki Hurşit Güneş’in Kürtlerle alakalı sözleriyle ilgili bir soruyu cevaplayan Oran, bu konuda Güneş’in böyle bir açıklama yapmadığını, hukuki olarak çalışma başlattıklarını söyledi.
Ergenekon sanıklarının milletvekili olup olmayacağı konusunda değerlendirmede bulunan Genel Başkan Yardımcısı Oran, “Gündemimizde şu an milletvekili adayları yoktur. Şu an sadece adayları nasıl belirleriz diye onu düşünüyoruz. Bu konuda çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu konuda görüş beyan eden arkadaşlarımız, açıklamaları ile kendi düşünlerini ortaya koyuyorlar.” ifadelerini kullandı.

Oran, ayrıca bir basın mensubunun sorusu üzerine Halk TV‘nin CHP‘nin bir kanalı olmadığını sözlerine ekledi.