Bakan Ergün: AK Parti 5 dönem iktidar olacak

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, yapılan Anayasa değişikliğinin ardından seçimlerin 4 yılda bir yapılmaya başlandığını, AK Parti‘nin 2023 hedefine ulaşmak için 5 dönem iktidar olacağını söyledi.



Sanayi ve Ticaret Bakanı Ergün, Kocaeli’nin Kartepe İlçesinde 5 bin yeni üyenin partiye katılacağı programda yaptığı konuşmada, AK Parti olarak yapacakları bir çok iş olduğunu ifade etti. Ergün, işlerinin daha yeni başladığını, bazı yerlerde hizmet etmeye tam anlamda başlamadıklarını, bazı yerlerde ise yarısında olduklarını söyledi. AK Parti olarak Türkiye’de birçok iş yapacaklarını kaydeden Ergün, Türkiye’yi hak ettiği noktaya getirmek için ilk hedeflerinin 2023 olduğunu dile getirdi. Ergün, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yarın değil, ya da 2011 değil, 2023. İlk hedefimiz bu. Cumhuriyetin 100. yılında nasıl bir Türkiye? Dünya’da itibarı yükselmiş bir Türkiye. Büyük hedeflerimiz var, büyük. Büyük hedeflerimiz varsa küçük hedeflerle uğraşamayız.”

AK Parti‘nin millet iradesi ile kurulduğunu belirten Sanayi ve Ticaret Bakanı Ergün, partinin kurulma sürecinde başından geçen bir olayı şöyle anlattı: “Bir başkası aradı dedi ki, ‘belde teşkilatı açılışımız var.’ Dedim ki, belde teşkilatlarını kurmaya sıra gelmedi. ‘Biz binayı kurduk, tabelayı da astık. Onun açılışına davet ediyoruz.’ dedi. ‘Hele bir durun.’ dedim. Yani millet bizden önde bu işleri yaptı. Onun için bu parti milletin kurduğu bir partidir. Bu parti en az, 4 dönem üst üste iktidara gelecektir. Yola böyle çıktık. 2 dönemi bitiriyoruz, 3. dönemi yaşayacağız. Herkes AK Parti‘nin 3. dönemini satın almış durumda. Tabi ki 4. iktidar döneminin hazırlıklarını da 3. iktidar döneminde yapacağız.”

Bakan Ergün, AK Parti‘nin ileriye dönük seçim politikasına da değindi. Ergün, yapılan Anayasa değişikliği ile birlikte AK Partinin seçimleri ardı ardına kazanma hedeflerini bir öteye atarak, 5. iktidar dönemini de kazanma zorunluluğu getirdiğini dile getirdi. ‘Fakat biz bunu konuşurken, 2023 yılına göre konuşurken, o zaman seçimler 5 yılda bir yapılıyordu.’ diyen Ergün, “Sonra Anayasa değişikliği yaptık, seçimler artık 4 yılda bir yapılacak. Bu bizim 2023 hedefini gerçekleştirmemiz için 4 seçim ardı ardına kazanmamızı bir öteye atmış oldu. 5 seçim üst üste kazanmak icap edecek şimdi. Bu rekorları da kıracağız. 2023’ün Türkiye’sini hep beraber inşa edeceğiz. 5 seçim üst üste AK Parti kazanacak.” şeklinde konuştu.
Ergün, AK Parti‘nin 5 seçim üst üste kazanma şartının ise milletten kopmaması, heyecanını kaybetmemesi ve milletini unutmadığı zaman olacağını dile getirdi.