Sabah namazında konut kuyruğuna girdiler

Sivas’ta Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan konutlar için, vatandaşlar sabah namazından itibaren kuyruğa girdi.

Sabah namazında konut kuyruğuna girdiler


Dar gelirli vatandaşları kira öder gibi ev sahibi yapmayı planlayan TOKİ tarafından Fatih Mahallesi ile Tuzlugöl Mahallesi’ne yaptırılan 468 konutun haziran ayında tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor. TOKİ, 65 ve 75 metrekareden oluşan konutları, 180 ay vade ile aylık 256–285 lira arasında değişen fiyatlardan taksitlendirecek. Yüzde 80 oranında bitirilen konutlar için müracaatlar bugün başladı.

20 binin üzerinde başvuru formunun dağıtıldığı konutlar için vatandaşlar, Sivas Valiliği bünyesinde oluşturulan TOKİ bürosu önünde uzun kuyruk oluşturdu. Sabah namazıyla büro önünde beklemeye başlayan vatandaşlar oldu. Konut kuyruğu bazı açıkgözler için de ekmek kapısı haline geldi. Büro önünde 50 kuruş karşılığında dosya satanların olduğu görüldü.
Kuyrukta zaman zaman ‘önüme geçtin’ tartışmaları da yaşanıyor. Büro içersinde yığılmaların önüne geçilebilmesi amacıyla kapıda bekleyen bir görevli, vatandaşları sırayla içeri alıyor. Polis de çevrede güvenlik nöbeti tutuyor. Müracaatların 4 Mart tarihinde sona ereceği belirtildi.

Yapılan konutlardan 17 adet DY tipi blokta brüt 65 metrekare olan 2+1–272 konut, 8 adet B tipi blokta ise brüt 75, 38 metrekare olan 2+1–196 konut, başvuruda bulunanlar arasında yapılacak olan kura ile sahiplerini bulacak.
Yüklenici firma tarafından Haziran ayında TOKİ’ye teslim edilecek konutların sosyal donatıları da olacak. Sosyal donatılar çerçevesinde 1 adet sosyal tesis, 1 adet büfe, 1 adet 24 derslikli ilköğretim okulu inşaatları ile çevre düzenlemesi de konutlarla birlikte yapılarak hizmete sunulacak. 1+1 fakir konutları ise Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na kayıtlı olan vatandaşlara verilecek.