'Seçim ittifakına hazırım' diyen 4 parti

Seçimlere 4 ay kala siyasi partilerin ittifak çalışmaları da hız kazandı. Merkez sağdan iki parti itifak için hazırım mesajını verirken, merkez sol ve milliyetçi cepheden iki parti de prensipte ittifakı kurdu. Ortak rakip ise AK Parti.

Seçimler yaklaşırken siyasi partiler arasındaki yakınlaşma da sürüyor. Akşam'da yer alan haberlere göre Türkiye Partisi Saadet Partisi ile DSP ise HEPAR'la ittifak yapmaya hazır.

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Saadet Partisi ile seçim ittifakı yapmaya hazır oldukları mesajını verirken, DSP Genel Başkanı Masum Türker ile HEPAR'ın Genel Başkanı emekli general Osman Pamukoğlu da ittifak yapmaya hazır olduklarını duyurdular.

Edirne'de partisinin il başkanlığı binasının açılışına katılan Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, "SP ile ittifak yapacak mısınız?" sorusuna "Türkiye Partisi tek başına seçimlere girmeye hazır. Ancak daha başarılı sonuç almayı sağlayacak gelişmeler olursa değerlendirebiliriz" şeklinde cevap verdi.

DSP HEPAR İTTİFAKI TAMAM GİBİ


DSP Genel Başkanı Masum Türker dün Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu'nu ziyaret etti. Görüşmeden ittifak sinyali çıktı. Türker, parlamentonun 'beşinci bir grup' siyasi harekete ihtiyacı olduğunu, belirterek, 'Türkiye'de AKP iktidarına alternatif bir yapıyı oluşturmak istiyoruz. Demokratik birlikteliğin hangi ad altında ve hangi programla oluşacağını kararlaştırdığımız zaman, medyayı bilgilendireceğiz'' diye konuştu. Pamukoğlu ise DSP ile görüşlerinin uyuştuğunu ifade ederek 'İki partinin, kimliklerini koruyarak ne tür çalışmalar yapabileceklerinin görüşüleceğini'' belirtti.