Vali Çolak: Kamu görevliler eski alışkanlıklarını bırakmalı

Siirt Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi‘ni denetleyen Vali Musa Çolak, hasta kayıtlarının bilgisayarın yanı sıra ayrıca kalemle de evrak doldurularak kayıt altına alınmasına kızarak, eski alışkanlıklardan vazgeçilmesini istedi.    

Vali Çolak: Kamu görevliler eski alışkanlıklarını bırakmalı


    300 YATAKLI YENİ DEVLET HASTANESİ YAPILACAK
    Daha sonra yoğun bakım ünitesinde incelemelerde bulunan Vali Musa Çolak, hasta kayıt defterlerini kontrol etti. Yetkililere hastaların bekletilmemesi konusunda uyarılarda bulunan Vali Çolak hasta yakınlarıyla görüştü. İl Sağlık Müdür Dr. Erol Emre, hastanenin yüzde yüz kapasite ile çalışmasına rağmen yetersiz gelmeye başladığını belirtmesi üzerine Vali Musa Çolak şunları söyledi: "Büyüyen ve gelişen Siirt’e bu hastanemizin fiziksel olarak artık yetmediğini gözlemledim. Hastanemizin yatak kapasitesini arttırmamıza rağmen bunun yeterli olmadığını gördük. Yeni yapacağımız 300 yataklı devlet hastanemiz önemli bir rahatlama getirecektir. Buraya da ek bina yapılması için de Bakanlık nezdinde görüşmeler yapacağım." dedi.
    Talesemi hastalarının tedavi olduğu üniteyi de ziyaret eden Siirt Valisi, ünite sorumlusu Arzu Başaran’dan bilgi alarak, talesemi hastası İsmail Ertaş’a sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı imkanlarıyla satın alınan desferal pompasını tedavisinde kullanılmak üzere doktoruna teslim etti.
    Yaptığı denetimlere ilişkin değerlendirmede bulunan Vali Musa Çolak, amaçlarının vatandaşa kamu hizmetini daha iyi, daha hızlı ve daha mükemmel bir şekilde sunmak olduğunu ifade etti. Çolak, "Zaman zaman kurumları gezerek, vatandaşlarımıza verilen kamu hizmetlerini denetliyorum. Bugün de Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesini ziyaret ederek, hasta vatandaşlarımızla görüşüp, dertlerini dinledim. Hastane yetkililerinden verilen sağlık hizmeti hakkında bilgi aldım. İlin Valisi olarak ben vatandaşlarımızın yaşam standartlarını daha yüksek seviyeye çıkarmak için geceli gündüzlü çalışıyoruz. Amacımız devletimizin sıcaklığını ve şefkatini insanlarımıza göstermek ve yüzünü güldürmektir. Bunun için kurum müdürlerine sürekli olarak vatandaş odaklı çalışmalarını istiyorum. Bu arada burada eksik veya yetersiz bulduğum hususları da tamamlanması için talimat verdim. Eskiden gelen bir takım alışkanlıklarımızın devam ettiğini görüyorum. Hastanemizde otomasyon kurmamıza rağmen görevlilerimiz bazen eski alışkanlıklarından kalma kalemle evrakları dolduruyorlar. İlk önce bilgisayardan işlem yapılıyor, sonra da kalemle evrak düzenleniyor. Bu kabul edilecek bir uygulama değildir. Derhal kaldırılmasını istedim. Teknolojiden maksimum yararlanacağız. Hastanelerimizde vatandaşlarımızın bekletilmesine asla müsaade etmeyeceğim." diye konuştu.
    Hastane incelemelerinden sonra Askerlik Şubesi Başkanlığı‘nı da ziyaret eden Vali Musa Çolak, şube başkanı Per. Yrb. Ali Kaptan’la bir süre görüştü.