Milli Görüş:islami Terör Kavramının Kullanılmasına Son Verilmeli

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Genel Sekreteri Oğuz Üçüncü, "İslamcı terör’ kavramı bütün Müslüman toplumunu aşağılamayı hedefleyen ve genel zan altında bırakan bir kavramdır.

Bu kavram aynı zamanda İslam düşmanlığına ve Müslümanlara yönelik şiddete teşvik unsurudur." dedi.


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun, `İslami terör` ifadesini kullanan Almanya İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich’e yönelik eleştirisinde son derece önemli bir noktaya işaret ettiğini vurglayan Üçüncü, “IGMG yıllardır ‘İslamcı terör’ kavramsallaştırmasının tehlikesine işaret ederek eleştirmiştir. Hem İslam Konferansı’nda hem de güvenlik birimleriyle yapılan uzun müzakerelerde dile getirilen bu eleştiri sürekli olarak vurdumduymaz bir tavır ile karşılanmış ve sonuçsuz kalmıştır. Bu tavrı gösterenlerin, İslamî kuruluşlara ve Müslüman vatandaşlara yönelik saldırıların arttığı günümüzde kendi kendilerine sormaları gereken soru, bu tür kavramsallaştırmaların aşırı sağcılığın zeminine ve Müslümanlara yönelik şiddet olaylarına hangi ölçüde katkı sağladığıdır." ifadelerini kullandı.


Yapılan araştırmalarda ‘terör’ kelimesinin halk arasında ‘İslam’ kelimesini çağrıştırdığının ortaya çıkmasına şaşırmamak gerektiğini belirten Oğuz Üçüncü, şöyle devam etti: "Konuyla ilgili tüm sorumluların bu tür kavramların içerisinde saklı olan tohumun, kendisini bir gün ortaya çıkararak, şiddet şeklinde göstereceğinin farkında olmaları gerekirdi. Aşırı sağcı terör ışığında, bu konunun ne kadar büyük sonuçlar doğurabileceği en azından şimdi anlaşılmış olmalıdır. İçi boş bu kavramı kullanmak hukuk devleti anlayışını tersine çevirmektedir. Bu nedenle güvenlik birimleri ‘İslamcılık’ ve ‘İslamcı terör’ gibi kavramların kullanımına son vermelidir. Zira bu terminoloji Müslümanların dindarlığını önleyici mücadeleyi meşrulaştırmakta ve sürekli bir tehlike çağrışımı yaparak Müslümanların toplumun merkezinden ayırılmasına neden olmaktadır. Almanya, özellikle Müslümanlar arasında saygı ve itibar gören örnek ve güçlü bir demokratik temel düzene sahiptir. Çoğu Müslüman’ın Almanya’yı yaşayacağı ülke olarak seçmesinin bir nedeni de budur. Davutoğlu’nun da isabetli bir şekilde dile getirdiği gibi “İslamcı” veya “İslamcı terör” gibi kavramlar ise Müslümanları aşağılamayı hedeflemektedir.”