Eski Ankaragücü Genel Menajeri Yurtgüven:''benimle İlgili Polemiklere Başlandı. Adımıhırsıza Çıkarmaya Çalıştılar. Bunlara Hakkımıhelal Etmiyorum''ankara

Ankaragücü Kulübü`nün eski genel menajeri Ender Yurtgüven, son dönemlerde hakkında çıkan iddialara tepki göstererek, ``Benimle ilgili polemiklere başlandı.

Adımı hırsıza çıkarmaya çalıştılar. Bunlara hakkımı helal etmiyorum`` dedi.

Yurtgüven, TSYD Ankara Şubesi`nde düzenlediği basın toplantısında sarı-lacivertli kulüpte 2 yıla yakın bir süre genel menajerlik görevini yürüttüğünü hatırlattı.

Bu süre içinde tarafına yöneltilen suçlamalar olduğunu belirten Yurtgüven, konu hakkında kamuoyunu aydınlatmak amacıyla basın toplantısını düzenlediğini kaydetti.

Yurtgüven, o dönem Ankaraspor`un küme düşürülmesinin ardından oyunculara ekstra bir transfer hakkı verildiğini, kendilerinin de kontenjan sınırlaması nedeniyle 10 oyuncuyla sözleşme imzalamaları gerektiğini anlatarak, ``Normal transfer dönemi haricinde yapılan bu ekstra transfer döneminden en iyi şekilde faydalanmak istedik. Sözleşmesini feshedeceğimiz oyuncular için alacaklarının yanında ciddi bir ücret ödememiz gerekiyordu. Oyuncuların menajeri Orhan Cingözoğlu ile yapılan görüşmelerde 5 oyuncuya 1 milyon dolar vererek yolları ayırmayı başardık`` dedi.

O görüşmelerde Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav`ın da bulunduğunu dile getiren Yurtgüven, şöyle devam etti:``Anlaşmanın ardından gece saat 12`ye kadar işlemleri halletmemiz gerekiyordu. Kulüp başkanımız yöneticilerden destek istedi. 5 yöneticiye başkanımız paraları bana iletmesi konusunda talimat verdi. Biz bu paraları tedarik ettikten sonra fesih işlemini gerçekleştirdik. Biz fesih işlemlerini yapıp parayı ertesi gün bankadan göndermek istediğimizi söyledik ancak Orhan Cingözoğlu ödemenin o gün yapılmasını talep etti. O günün kuru ile 1 milyon 500 bin TL ile 1 milyon 600 bin TL civarında bir para idi. Makbuzları futbolculara imzalatarak işlemi tamamladık. O dönem muhasebede görev alan bir arkadaş benim ve yönetimimin haberi olmadan tahsil fişinde benim adımı yazmış. Daha sonra mahkeme süreçleri başladığı için yöneticiler icra işlemlerini başlattı. Fişlerde de benim adım geçtiği için icra işlemi öyle başlatıldı. Geçen ay da tahsilâtı yapılıp, para sahiplerine iletildi. Bundan sonra benimle ilgili polemik yapılmaya başlandı. Adımı hırsıza çıkarmaya çalıştılar. Bunlara hakkımı helal etmiyorum. Durduk yere bu para benim hesabıma geçmiş gibi davranıldı. Paranın geldiği ve harcandığı muhasebe kayıtları ile görülebiliyor. Cengiz Topel Yıldırım da bu konuda gerekli incelemeyi yaptı, bana da hak verdi. Bu işte benim hesap vermem gereken parayı aldığım yöneticilerdi. Kanı bozuk olsam bu para konusunda onlarla sıkıntı yaşardım. Geçtiğimiz günlerde Sami Altınyuva bu konuyu gündeme getirdi, tepkim üzerine özür diledi.``Yurtgüven bu konuyla ilgili hukuki sürecin devam ettiğini bu sürecin tamamlanmasının ardından kendisinin de yasal yollara başvuracağını anlattı.

Hayatı boyunca tek bir kuruş haram lokma yememiş biri olarak bu konuların kendisini son derece rahatsız ettiğini dile getiren Yurtgüven, ``Çalıştığım tüm başkanlardan bu konuda takdir almış olmama rağmen, görevimin dışındaki konularla ilgili hırsız damgası yemeyi hak etmediğimi düşünüyorum`` diye konuştu.

Yurtgüven, Gökçek yönetimi ile çalıştığı için çok mutlu olduğunu da ifade ederek şöyle devam etti:``Son iki yılda Fenerbahçe hep sondan bir önceki maçını bizimle oynadı. Bunlar da şampiyonluk yarışını etkileyen maçlardı. Kimliği belirsiz bir şahsın Ariel Broggi`yi arayıp kötü oynaması için 150 bin dolar teklif ettiğini açıklamıştık. Serkan Kırıntılı ile ilgili o dönemde yapılan spekülasyonları biliyorsunuz. Sahip çıkmaya çalışsak da bunlar dile getirildi. Adımız iftiracıya çıkarıldı. Sayın Hikmet Hancıoğlu o dönem yaptığı açıklamalar ile camiaya hakaret etmiştir. Adımız iftiracıya çıkarıldı. Şikeye karşı yaptığımız duyarlığımızı dile getirdiğimiz için çeşitli açıklamalarda bulundu. Evet biz Fenerbahçe maçını namusumuz olarak gördük. Bunda ne kadar haklı olduğumuz da şike soruşturmasında görülmüştür. Geçen sene oynadığımız Fenerbahçe maçı ile ilgili Melih Gökçek`in 2 milyon Avro prim verdiği haberleri çıkmıştı. Melih Gökçek tarafından böyle bir teklif veya vaadde bulunmadığını defaatle söyledik. Bu maksatlıdır dedik. Ne kadar haklı olduğumuz göründü. Bu haberin Alaaddin Metin tarafından Aziz Yıldırım`ın talimatı ile yapıldığı iddianamede geçti. Bunu defalarca söylememize rağmen sayın Hancıoğlu `Sayın Melih Gökçek hangi sıfat ve yetki ile Fenerbahçe maçının galibiyet primini 2 milyon olarak açıklayabiliyor. Ayrıca galip gelinmesi halinde önceden futbolcuların kulüpten alacakları olan ödenmeyen kısımlarını da ödeyeceğini söylüyor. Tekrar söylüyorum hangi yetki ile` diyor. Ben de kendisine soruyorum. Sayın Hancıoğlu şike soruşturmasının belli yerlerinde miydi ? Kendisi de başkaları gibi talimat mı almıştı ? Fenerbahçe konusundaki bu hassasiyetini anlamış değilim. Bu şike soruşturmasında gözden kaçan bir ayrıntı mıydı ? Bu konu ile ilgili cumhuriyet savcısına bir ihbar mektubu göndereceğim. Hancıoğlu`nun, camiadan özür dilemesini bekliyorum. Neden sadece Fenerbahçe`ye hassasiyet gösterdi. Diğer takımlara göstermedi.``Yurtgüven, toplantıda ayrıca Ankaragücü Kulübü Başkanı Sami Altınyuva ve yönetim kurulu üyelerini son günlerde bazı oyuncuların sözleşmelerini feshederek takımdan ayrılmaları nedeniyle de eleştirdi.

(HÜY-MTE)
Kaynak: AA