Tarım Sigortaları Havuzu Yönetim Kurulu Başkanı Kadak:

06.

12.2011 - Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kadak, hiçbir kar amacı olmayan devlet destekli tarım sigortaları sistemi çerçevesinde Türkiye genelinde Kasım 2011`e kadar 246 bin hasar dosyası için 481 milyon liralık hasar ödemesi yapıldığını söyledi.

Denizli`de, doğal riskler sonucu bitkisel ürünleri, sütleri, besi sığırları ve küçükbaş hayvanları zarar gören üreticilere temsili hasar ödeme ve çek verme töreni EGS Kongre ve Kültür Merkezi`nde yapıldı.

Törene, TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kadak, Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yusuf Gülsever, TARSİM İşletme AŞ Genel Müdürü Bülent Bora, Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, oda ve birlik başkanları ile üreticiler katıldı.

TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Kadak, törende yaptığı konuşmada, hiçbir kar amacı olmayan devlet destekli tarım sigortaları sistemi çerçevesinde Türkiye genelinde Kasım 2011`e kadar 246 bin hasar dosyası için 481 milyon liralık hasar ödemesi yapıldığını söyledi.

Poliçe sayısının 1 milyon 750 bini geçtiğini, hasar tespiti yapılmış dosyalar için 58 milyon liralık hasar ödemesi yapılacağını kaydeden Kadak, böylelikle hasar ödemelerinin tutarının 539 milyon liraya ulaşacağını belirtti.

Denizli`de sistemin başlangıcından bu yana tüm sigorta branşlarında 29 bin 727 poliçe düzenlendiğini, 42 bin 27 büyükbaş hayvan sigortalandığını ifade eden Kadak, ``Yaklaşık 445 milyon liralık sigorta bedelinin yanı sıra Denizli`deki üreticilere toplam 17 milyon 920 bin lira hasar ödemesi yapılacak. Üreticilerin mağduriyetleri giderildiği için de TARSİM olarak mutluyuz`` dedi.

Daha sonra, Denizli`de bu yıl doğal riskler konusunda bitkisel ürünler, süt besi sığırları ve küçükbaş hayvanların hasar görmesi sonucu tazminatlarını alan üreticilerden 9`una sembolik çekleri verildi.

(İBS-MUS-SEY-HAN)
Kaynak: AA