Uludere Kaymakamı linç ediliyordu

Şırnak'ın Uludere ilçesi Kaymakamı Naif Yavuz başsağlığı için gittiği taziye çadırında saldırıya uğradı.

Uludere Kaymakamı linç ediliyordu
Uludere Kaymakamı Naif Yavuz, beraberinde birkaç kişi ile birlikte Irak sınırında meydana gelen olayda hayatını kaybeden 35 kişinin yakınlarına başsağlığı dileğinde bulunmak için Gülyazı köyüne geldi.

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre; bu sırada kurulan taziye çadırına giren Kaymakam Yavuz, içeride bulunan bir grubun saldırısına uğradı. Çadırdaki diğer vatandaşların müdahalesiyle dışarı çıkarılan Yavuz, dışarıda bulunan başka bir grup tarafından da darp edildi.

Olaya müdahale eden vatandaşların önlemiyle kurtarılan Kaymakam Yavuz, yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki petrol istasyonuna götürüldü.

Toplanan kalabalığın istasyonuna girme girişimine bazı vatandaşlar izin vermezken, olay yerine gelen BDP Grup Başkan vekili Hasip Kaplan, grubun sakinleşmesi için anonslar yaptı.

KAYMAKAMIN DURUMU İYİ

Çevre köylerin ileri gelenlerinin de çabası sonucu kalabalık petrol istasyondan ayrılırken, Kaymakam Naif Yavuz olay yerine gelen bir ambulansla alınarak bölgeden uzaklaştırıldı. Yavuz'un sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Uludere Kaymakamı linç ediliyordu

KAPLAN’DAN TAZİYE
Öte yandan, köydeki taziye çadırını ziyaret eden BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, olayda yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Kaplan, tarihin en büyük provokasyonu ile karşı karşıya olunduğunu savunarak, bir an önce olayla ilgili soruşturmanın tamamlanmasını istedi.

GÖZYAŞLARI DİNMİYOR

Öte yandan, olayda hayatını kaybeden 35 kişinin yakınları köyün 3 kilometresindeki mezarlığı ziyaret ederek gözyaşı döktü.

Kürtçe ağıtlar yakarak yakınlarının mezarları başında dua okuyan kadınlar, daha sonra şeker ve bisküvi dağıttı.

Köy meydanında kurulan çadırda ise çevre köy ve ilçelerden gelenlerin taziyeleri kabul ediliyor.

İki gün önce sınırda gerçekleştirilen Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) bombardımanında 35 kişi yaşamını yitirmişti.

Uludere Kaymakamı linç ediliyordu

Bana saldırılanlar Uludereli değil, provakatördür

Irak sınırındaki olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulunduğu sırada darp edilen kaymakam Naif Yavuz çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Saldırıya uğrayan Uludere Kaymakamı Yavuz, "Bana saldıranlar Uludereli değil. Bunlar provokatördür. Bir saat içeride kaldım. Vatandaşlar bağrına bastı" dedi.

Gülyazı Köyü'nde taziye çadırına giden ve bir grup tarafından darp edilen Kaymakam Yavuz'ın tedavisi Şırnak Asker Hastanesi'nde sürüyor.

Başından ve yüzünden yaralandığı gözlenen Naif Yavuz, olay ve sonrasında yaşadıklarını AA muhabirlerine anlattı.

Kendisine saldıranların cenaze sahipleri olmadığını vurgulayan Yavuz, ''Hatta, cenaze sahiplerinden bana bir haber geldi;

'Kaymakama yapılan bu saldırı, bir önceki saldırıdan daha çok bizi rencide etmiştir. Çok daha üzmüştür' diye. Cenaze sahipleri beni aradılar. Üzüntülerini dile getirdiler'' diye konuştu.

Naif Yavuz, saldırganlara karşı kendisini köylülerin koruduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

''Ben bir saat içeride kaldım. Vatandaşlar beni bağrına bastı. Vatandaşların bağrına basması başkalarını rahatsız etmiştir.

Cenaze sahipleri beni bağrına bastı. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Bana saldıranlar asla ve asla cenaze sahipleri değildir. Beni orada koruyan da köylünün kendisidir. Bana vuranların hiçbiri Uludereli değildir. Dışardan gelen provokatörlerdir.'' dedi.