Omü Rektörü Akan: Sosyal Medyayı İyi Kullanan Öğrenciler Yetiştireceğiz

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Atakum Kampusu’nda tefrişatı biten İletişim Fakültesi binasının açılışı düzenlenen törenle yapıldı.


Törende konuşan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, kentte faaliyet gösteren yerel medya kuruluşları için İletişim Fakültesi’nin büyük bir kazanım olduğunu söyledi.
Günümüzde, iletişimin gazete ve televizyon ile sınırlı olmadığını, bu nedenle öğrencileri, sosyal medyayı iyi kullanabilen medya mensupları olarak yetişmelerine önem vereceklerini söyleyen Prof. Akan, “Şu an ülkemizde çok sayıda İletişim Fakültesi olduğu, bu nedenle çok sayıda mezun verildiği ve bunların iş bulmada sıkıntı çektiği yönünde söylemler var. Ama, biz kendi açtığımız bölümde teknolojiye daha büyük yer vereceğiz. Son yıllarda internetin yaygınlaşması elektronik ürünlerin çoğalması iletişim kavramını da değiştirdi. Önceden bu fakültelere basın yayın gazetecilik ve televizyon meslek yüksek okulu veya fakültesi deniyordu, artık iletişim deniliyor. Bugün ise gazete, televizyonun yanı sıra, internet ve mobil telefonlar da işin içine girince, bunlar iletişim alanına dahil oldu. Dolayısı ile biz burada yetiştireceğimiz öğrencileri moden bilişim sistemleri ile donanımlı yetiştirirsek, bunların hem ülkemiz medya sektörüne hem de rahatlıkla aranan elemanlar olarak iş bulabileceklerine inanıyorum.” dedi.
İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Uludağ ise yeni kurulma aşamasında bir fakülte olduklarını ama bu uğurda oldukça iddialı olduklarını ifade etti. Prof. Uludağ, şöyle dedi: "Eylül 2012`de yaklaşık 10 akademik kadro ve 40 gazetecilik bölümü öğrencisiyle eğitim-öğretime başlamayı hedefliyoruz. Fakültemizde, şimdilik dört bölüm ile yeni eğitim ve öğretim dönemine giriyoruz. Bu bölümler Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Radyo-Tv ve Sinema ile Türkiye`de çok az yerde bulunan ve geleceği kucaklayacağını düşündüğümüz Görsel İletişim ve Tasarım bölümümüz var.” diye ifade etti.

Konuşmaların ardından, fakültenin açılış kurdelesini, OMÜ Rektörü Hüseyin Akan, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Samsun Baro Başkanı Necat Anıl birlikte kesti.