Mikrobiyoloji Laboratuarı Kurulması Projesi Kabul Edildi

Malatya Kayısı Araştırma İstasyon Müdürlüğü tarafından "Fırat Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programı" kapsamında "Mikrobiyoloji Laboratuarı Kurulması" Projesi`nin hazırlandığı bildirildi.

Mikrobiyoloji Laboratuarı Kurulması Projesi Kabul Edildi
Proje Koordinatörü Mustafa Kaplan, "Hazırlanan bu proje ile kurulacak olan Mikrobiyoloji Laboratuarı; halk sağlığını direk ilgilendiren gıda kontrol hizmetlerine, mikrobiyolojik analizlerin yapılmasını sağlayarak, bölge halkının ve gelecek nesillerin sağlığının güvence altına alınabilmesini amaçlamaktadır" ifadelerini kullandı

"Bozuk ve denetimsiz üretilen gıdalardan insanlara bulaşan çeşitli hastalıklar gıdalardaki mikrobiyel bozulma sonunda oluşmaktadır. Salmonella spp ve E. Coli gibi bakteriler çeşitli hastalıklara ve ölümlere dahi sebebiyet verebilmektedir. Kurulacak olan laboratuar bu sorunları da çözmeyi hedeflemektedir" diyen Kaplan, açıklamasını şöyle tamamladı: "Tükettiğimiz her gıdanın da güvenilir olmasını beklemek, hepimizin en doğal hakkıdır. İşte bu hakkın, gıda tüketen herkese ulaşabilmesi ise ancak gıda kontrol hizmetleri zincirinin sağlam olmasına bağlıdır. Araştırma Laboratuarımız insan sağlığını doğrudan ilgilendiren ve büyük önem arz eden Mikrobiyoloji laboratuarının kurulması ile daha güçlü bir laboratuara dönüşecek ve daha fazla hizmet vermeye devam edecektir. Bölge halkının gıda ürünlerine güvenilirlik sorununun çözümlenmesine, gelecek nesillerinsağlığının güvence altına alınmasına katkıda bulunarak sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilecektir."
Kaynak: İHA