Çapkın: Yılbaşı Gecesi Polis Halkın Arasında Olacak

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, yılbaşı kutlamaları öncesi, alınan güvenlik önlemlerini yerinde görmek için Taksim’e geldi.

Burada İstiklal Caddesi boyunca yürüyen Çapkın, güvenlik önlemleri kapsamında 2 bin 500 polisin Beyoğlu’nda görev yapacağını, bunların çoğunluğunun halkın arasına karışarak suça meyilli şahısları takip edeceğini söyledi. Çapkın, tacize uğrayan vatandaşların mutlaka şikâyette bulunmasını da istedi.
Yılbaşı eğlencelerinin gözde mekânı Taksim Meydanı’nda güvenlik önlemleri artırıldı. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da alınan önlemleri yerinde görmek ve son talimatlarını vermek için Taksim Meydanı’na geldi. Burada güvenlik noktalarını kontrol eden Çapkın, önlemler hakkında bilgi aldı.
Çapkın, polisin İstanbullunun hizmetinde olacağını vurguladı. İstanbul’da 5 ayrı noktada eğlenceler olacağının altını çizen Çapkın, bu noktalarda toplam 5 bin polisin görev yapacağını belirtti. Taksim’de ise 2 bin 500 polisin görev alacağını ifade eden Çapkın, “Ayrıca bu noktada 100 kamera ile denetleme yapacağız. Geçen sene aldığımız tedbirlerin daha üstüne çıkacağız” dedi. Geçen yıl 68 taciz olayının olduğunu söyleyen Çapkın, bunlardan 12’sinin tutuklandığını anlatarak, “Belki bu 68 kişinin hepsi şikâyetçi olsaydı, tutuklama oranı daha yüksek olabilirdi. Onun için bu sene tacize uğraşan vatandaşların mutlaka şikâyetçi olmasını istiyoruz. Çünkü şikâyet, suçlunun ceza görmesini sağlayan en önemli unsurdur” diye konuştu. Polisin, halkın arasına katılarak suçluları tespit edeceğinin altını çizen Çapkın, “Simitçi, kestaneci, sucu gibi çeşitli kılıkta, polis olduğu bilinmeyecek bir şekilde sivil olarak her yerde var olacağız.” ifadelerini kullandı.