Çaldığı biletleri satarken yakalandı

İzmir'de yılbaşı öncesi Milli Piyango bileti satan yaşlı bir adamı darp ederek 10 bin lira değerindeki biletlerini gasp eden zanlı, bunları satarken piyangocu kılığına giren polisler tarafından suçüstü yakalandı.

Çaldığı biletleri satarken yakalandı
Olay, 25 Aralık 2011 günü saat 22.30 sıralarında, Bayraklı ilçesi Sevgi Yolu'nda meydana geldi. Ahmet Şapçı (54), seyyar olarak bir süre bilet sattıktan sonra evine gitmek için yürümeye başladı. Arkasından yaklaşan kimliği belirsiz bir kişi, Şapçı'ya saldırarak darp ettikten sonra içinde 10 bin lira değerinde bilet bulunan çantayı gasp ederek kaçtı.

Aldığı darbeyle yere yığılan Şapçı, kendine geldiğinde çantayı göremeyince hemen karakola koştu. Şapçı'nın ihbarıyla harekete geçen polis ekipleri, zanlıyı yakalamak için çalışma başlattı. Çantadaki biletlerin satılacağını düşünen sivil Güven timleri, piyangocu kılığına girdi. Bilet satılan yerlerde satıcı gibi dolaşarak araştırmayı yoğunlaştırdılar. Biletlerin seri numaralarından yola çıkan ekipler, Basmane semtinde satış yapan bir kişiden şüphelendi. Piyangocu gibi davranarak Halit B. (31) isimli şahsın tezgahındaki biletlere bakan sivil timler, çalınanlarla seri numaraları olduğunu farketti. Gözaltına alarak Basmane Polis Merkezi'ne götürülen ve hırsızlıktan sabıkası olduğu belirtilen zanlı Halit B., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Polis merkezine gelen Ahmet Şapçı'ya da çantası ve biletleri teslim edildi. Bir hayli üzgün olduğunu belirten Şapçı, "Şahsın yakalandığına çok sevindim. Polis memurlarına çok teşekkür ediyorum. Arkamdan saldırarak beni yere yıktı ve elimdeki çantamı alarak kaçtı." dedi.