3. Balyoz Davasında İddianamenin Okunmasına Devam Ediliyor

Balyoz darbe planı soruşturması kapsamında hazırlanan 3.

iddianameye ilişkin 143 sanıklı davada TRT spikerleri tarafından iddianamenin okunmasına devam ediliyor.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 3. Balyoz davasının 3. duruşmasında Güney Deniz Saha Komutanı Korgeneral Abdullah Can Erenoğlu`nun da aralarında bulunduğu 59 tutuklu sanık ile 54 tutuksuz sanık hazır bulundu. Tutuksuz sanıklardan Erdinç Yıldız ile Mehmet Seyfettin Alevcan, başka davalardan tutuklu olmaları nedeniyle duruşma salonunda tutuklu sanıkların bulunduğu bölümde yer aldı. Başka davalardan tutuklu olan Levent Ersöz ile Mehmet Can Çağlar`ın da aralarında bulunduğu 27 tutuksuz sanık ile 5 tutuksuz sanık ise duruşmaya katılmadı.

Tutuksuz sanıklardan Mustafa İlhan, duruşmalara ilk kez katıldığını söyledi. Kimlik yoklamasının tamamlanmasının ardından Mahkeme Başkanı Ömer Diken, sanık İlhan`ın kimlik tespitini yaptı. Hava Harp Akademisi mezunu olduğunu belirten İlhan, 2 çocuk babası olduğunu, emekli maaşının ise 4 bin 500 lira olduğu bilgisini verdi.

Daha sonra da duruşmada hazır bulunan TRT spikerleri Hakan Kıra ile Ömer Faruk Zora tarafından iddianamenin dönüşümlü olarak okunmasına devam edildi. Kıra, iddianamenin 116`ncı sayfasında 15 ile numaralanan sanık Kubilay Baloğlu hakkındaki değerlendirmenin yapıldığı bölümün okunması ile duruşmaya başlandı.