Özdilek, 8. Alış Veriş Merkezini Eskişehir'de Açtı

Ev tekstili ve perakende kuruluşu Özdilek Grubu`nun yaptığı Eskişehir Özdilek Alışveriş Merkezi düzenlenen törenle açıldı.

Özdilek Grubu`na 45 milyon dolara mal olan 45 bin metrekarelik alana sahip 8. alışveriş merkezinde 600 kişi istihdam edilecek.

Merkez Tepebaşı semtinde yer alan Özdilek Alışveriş Merkezi`nin açılışına AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, CHP Milletvekili Kazım Kurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Özdilek Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, Sarar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar ve vatandaşlar katıldı.


YILDA 5 MİLYON KİŞİNİN ZİYARET ETMESİ BEKLENİYOR
Eskişehir`e büyük canlılık katması beklenen Özdilek Alışveriş Merkezi bünyesinde market, büyük mağaza, cafe ve restoran, yedi salondan oluşan sinema ve 5 boyutlu sinema, lunaparak, iletişim merkezi, eczane, optik mağazası ile spa welness tesisleri yer alıyor.

Yeşil alanlar, açık otopark ve 622 kapasiteli kapalı otoparkı ile hizmet verecek olan Eskişehir Özdilek Alış Veriş Merkezi`ni yılda yaklaşık 5 milyon kişi tarafından ziyaret edilmesi bekleniyor. Ayrıca, mimari yapısı ve modern tesisleriyle şehre büyük bir canlılık katması beklenen Özdilek Eskişehir Alış Veriş Merkezi`nin mimari projesinde bulunan 73 konutluk modern yaşam alanı ve spa tesisleri ile yaşamı kolaylaştırması bekleniyor. Ev tekstili ve perakende kuruluşu Özdilek Grubu, önümüzdeki yıl AVM, ev tekstili ve otelcilik alanında büyümesini sürdürecek. 7 AVM, 4 hipermarket ve 30 ev tekstili mağazası bulunan grup, 2 yıl içinde yapacağı yeni yatırımlarla 2 bin kişiyi istihdam etmeyi planlıyor.

"ESKİŞEHİR, ANADOLU`NUN BATIYA AÇILAN KAPISI"
Özdilek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, grup olarak Türkiye`deki 8. Alış Veriş Merkezini Eskişehir`de faaliyete geçirdiklerini ve bundan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Eskişehir`in, Anadolu`nun Batıya açılan kapısı olduğunu anlatan Özdilek, bu bağlamda Özdilek olarak Eskişehir`de mutlaka olmaları gerektiğine karar verdiklerini ve bu kararı şimdi faaliyete geçirdiklerini dile getirdi.

Bu kararı almalarında Eskişehirli müşterilerinin de etkili olduğunun altını çizen Özdilek, ancak şehrin ekonomisine katkıda bulunmanın da son derece önemli olduğunu vurguladı. Özdilek, "Buradaki alışveriş merkezimizde 600 kişiyi istihdam ediyoruz. Tedarikçiler ve alt yüklenicilerimizle yarattığımız dolaylı istihdam ise yaklaşık 2 bin kişi. Kaliteli hizmet anlayışımızla bir yılın sonunda alışveriş merkezimizde 5 milyon kişiyi ağırlamayı hedefliyoruz.`` dedi.

Eskişehir`de AVM yatırımının yanı sıra 73 konutluk projelerinin yakında tamamlanacağını ifade eden Özdilek, Eskişehir AVM`nin içindeki SPA merkeziyle kentte bu hizmeti sağlayan ``tek`` alışveriş merkezi olduklarını, Eskişehir`in ``en büyük`` kapalı lunaparkını da AVM içinde kurduklarını ifade etti. Özdilek, lokomotif sektör olarak belirledikleri tekstil, AVM ve otelcilik alanında önümüzdeki yıllarda büyümeyi hedeflediklerini belirtti.

CİRO 800 MİLYON LİRAYA, ÇALIŞAN SAYISI 7 BİN 500`E ÇIKACAK
Özdilek Grubu`nun, 2011 yılı ciro büyüklüğünü 700 milyon lira olarak beklediklerini, 2012 içinde 800 milyon lira ciro hedeflediklerini anlatan Özdilek, önümüzdeki 2 yıl içinde AVM ve otelcilik sektörüne yapacakları yatırımlarla grubun çalışan sayısını 5 bin 500`den 7 bin 500`e çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Grubun konsolide cirosunun yüzde 70`ini perakende bölümünün oluşturduğunu, AVM yatırımlarının grubun yeni gelişme alanı olacağını anlatan Özdilek, grup olarak sadece yurt içinde değil yurt dışında da büyüdüklerini vurguladı.