Türk Akreditasyon Kurumu Adana'da Tanıtılacak

Türk Akreditasyon Kurumunun (TÜRKAK) hizmetlerinin tanıtılması amacıyla Adana Valiliği ve Adana Sanayi Odası (ADASO) işbirliğiyle düzenlenen bilgilendirme toplantısı, 26 Aralık Pazartesi günü Adana Sanayi Odasında gerçekleştirilecek.


Toplantıda, Türk Akreditasyon Kurumunun yapısı, faaliyetleri ve akreditasyon çalışmaları anlatılacak. Kurum yetkilileri, Türkiye`de üretilen malların piyasalarda dolaşımı için, anlaşmaların öngördüğü şekilde, güvenilir ve şeffaf uygunluk değerlendirmesi işlemlerine tabi tutulması, ilgili rapor, muayene hizmetleri, laboratuvar ve belgelerin düzenlenmesi süreci hakkında sanayicileri bilgilendirecek. Ayrıca, katılımcıların akreditasyon ile ilgili soruları yanıtlanacak.

TÜRKAK bilgilendirme toplantısı ile ilgili yapılan açıklamada, akreditasyonun, uygunluk değerlendirme kuruluşlarınca gerçekleştirilen çalışmalar ve uygunluk teyit belgelerinin güvenilirliliğini ve geçerliliğini desteklemek amacıyla oluşturulan kalite alt yapısı olduğu, ticarette engellerin kaldırılmasına önemli katkıda bulunduğu vurgulandı.