Yazıcık Mahallesi, Kentsel Dönüşüm İstiyor

Şahinbey Belediyesi`nin çarpık yapılaşmayı ortadan kaldırmak ve modern konutlar yaparak vatandaşların günlük hayatlarını rahatlatmak adına Yazıcık Mahallesi`nde başlattığı kentsel dönüşüm projesinin bir an evvel hayata geçirilmesini istedi.


Nuripazarbaşı Mahallesi`nde başlatılan çalışmaların ardından Yazıcık Mahallesi`nde kamulaştırma çalışmalarına başlayan Şahinbey Belediyesi, 156 adet binayı kapsayan kentsel dönüşüm projesi kapsamında 44 adet binanın kamulaştırmasını yaparak, diğer bina sahipleri ile görüşmeleri sürdürüyor.

Yazıcık Mahallesi`nde başlattıkları kentsel dönüşüm projesini desteklediklerini ifade eden mahalle muhtarı Kemal Yıldız, projenin bir an evvel hayata geçirilmesini isteyerek, “Mahallemizde evlerimiz ve sokaklarımız çok dar, sosyal tesis ve park alanımız yok, mahallemiz halkı bu durumda çok mağdur. Şehir merkezinde bir mahalle olmasına rağmen modern alanları olmayan bir durumda. Şahinbey Belediye Başkanımız bu durumu çok iyi bildiği için vatandaşımızın daha modern alanlarda yaşaması için başlattığı kentsel dönüşüm projesini destekliyoruz.” dedi.