İzmir'de Yaklaşık 5 Bin Adet Uyuşturucu Hap ve 1 Kg. Esrar Ele Geçirildi

İzmir Narkotik polisi tarafından düzenlenen operasyonda, İstanbul`dan İzmir`e yaklaşık 4 bin 837 adet uyuşturucu hap getiren M.

Z. (35) yakalanarak gözaltına alındı. Zanlının, polise verdiği ifadede beş yıllık evli olduğunu, çocuğu olmadığını ve tüp bebek yöntemi için gerekli parayı sağlamak amacıyla uyuşturucu kuryeliği yaptığını söylediği ileri sürüldü. Polis ayrıca 1 kilo 35 gr. da esrar maddesi ele geçirdi. Her iki olayla ilgili olarak üç kişi gözaltına alınırken uyuşturucu maddelerin, yaklaşan yılbaşı öncesi İzmir`deki eğlence mekanlarında piyasaya sürülmek istendiği belirlendi.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, İstanbul`dan yüklü miktarda uyuşturucu hap getirileceği bilgisine ulaştı. Bornova ilçesi girişinde önlem alan polis ekipleri, M.Z.`nin kullandığı otomobili durdurdu. Otomobilde yapılan aramada, bagajdaki ses kabinlerinin içinde 4 bin 837 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Ticari taksi sürücüsü olduğu öğrenilen M.Z.`nin, "Hapları İstanbul`dan, adını bilmediğim birinden aldım. İzmir`de de benimle irtibat kuracaklarını söylediler. Haplar benim değil." dediği iddia edildi.

Narkotik timleri tarafından Karşıyaka ilçesinde düzenlenen başka bir operasyonda ise şüpheli hareketlerde bulunan A.G. ve İ.A. adlı iki zanlıda, 1 kilo 35 gr. esrar maddesi ve uyuşturucu ticaretinden elde edildiği kaydedilen 855 lira ele geçirildi. İki zanlı da gözaltına alındı.

Her iki olayla ilgili gözaltına alınan toplam üç kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.