Topbaş, Kentsel Dönüşüm Projesinde Deprem Vurgusu Yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Esenler Turgut Reis Mahallesi`nde devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceledi.

Başkan Topbaş, kentsel dönüşüm programında deprem vurgusu yaptı.

İstanbul genelinde başlatılan deprem odaklı kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında gerçekleşen ziyarette; Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ile birlikte Turgut Reis Mahallesi`ndeki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili basın mensuplarına bilgi verdi.
Toplam 8 bin 800 metrekarelik bir alan içerisinde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları ile kaçak yapılar yıkılarak, KİPTAŞ tarafından yeni konutlar üretilmeye başlandı. Söz konusu alanda 280 adet konut inşaatı devam ediyor. Yapılan çalışmalar sonrasında ise yaklaşık bin konutluk daha yeni binalar yapılması planlanıyor.

Kentsel dönüşümde binaların depremlere karşı dayanıklı olmasına büyük önem gösterdiklerini dile getiren Başkan Topbaş, geçtiğimiz günlerde Van’da yaşanan depremleri örnek gösterdi. Van’da meydana gelen depremlerde insanların büyük mağduriyet yaşadıklarını ve aynı şeyin İstanbul’da olması halinde sonucunu düşünemediklerine dikkat çeken Topbaş, “Kentsel dönüşüm çerçevesinde eski ve çürük binaları yıkarak, yerlerine hem yaşam alanı bulunan hem de depremlere karşı dayanıklı olan binalar üretmek istiyoruz. Çarpık yapılaşma ve gecekondu alanlarının yerine insanlarımızın lüks ve güzel alanlarda yaşatmak istiyoruz. Bu çerçevede Esen’ler Turgutreis mahallesinde başlatılan bu çalışma çok düzgün ve güzel oldu. Bu çalışmalarda diğer siyasi partilerle de anlaşarak hiçbir siyasi rant gütmeden hareket ediyoruz. Esenler’de başlayan bu çalışma Zeytinburnu, Fikirtepe ve diğer ilçelerimizde de devam etmelidir. “ şeklinde konuştu.