Bursa Baro İle Uü Kadına Şiddete Karşı İşbirliği Yapacak

Bursa Barosu ile Uludağ Üniversitesi kadına şiddet ve çocuk istismarı konularında işbirliği yapacak.

Baro Başkanı Avukat Zekeriya Birkan, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek’i ziyaret ederek bu yöntemdeki talebini iletti.

Baro Başkanı Zekeriya Birkan, Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Atik’le geldiği ziyarette, Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek göreve geldiğinden bu yana Üniversitede ciddi bir hareketlilik ve atılım gözlediklerini söyledi.
Üniversite rektörlerinin kılık kıyafetle ilgilenmek yerine daha ciddi konulara zaman harcaması gerektiğini ifade eden Birkan, “Üniversite, geçtiğimiz haftalarda düzenlediği Ar-Ge Günleri gibi sanayicisiyle, esnafıyla tüm şehri kucaklayan organizasyonlar yapmalı.” dedi.
Rektör Dilek görev geldikten sonra üniversitenin gerçek misyonuna kavuştuğunu dile getiren Birkan, “Biz de bunu fırsat bilerek, topluma hizmet için üniversite ile işbirliği konularını görüşmek istedik. Özellikle kadına şiddet, çocuk istismarı gibi konularda işbirliği yapabiliriz. Baro olarak zaten işin adli boyutuyla ilgileniyoruz. Ama psikolojik ve sosyal yönleriyle Üniversiteden destek almamız gerekiyor.” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Dilek de, Bursa Barosu ile işbirliği yapmaya hazır olduklarını kaydederek, şunları söyledi: “Üniversitemizde çeşitli projeler için ayrılmış yaklaşık 10 milyon lira bulunuyor. Toplumun ve kurumların talepleri, ihtiyaçları doğrultusunda projeler hazırlayarak bu fonu kullanabiliriz. Bazı alanlarda yapılmış bilimsel çalışmalarımız da var, bu bilgi birikimini Baro ile paylaşmaya hazırız.”