Türk Eğitim Derneği'nden Cumhuriyet Balosu

Türk Eğitim Derneği`nin `Cumhuriyet Balosu` programına katılan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye`nin yıldızının her geçen gün parladığını söyleyerek, "Gelecek yüzyıllar, Türkiye`nin de içinde bulunduğu birkaç ülkenin elinde şekillenecektir" dedi.

Türk Eğitim Derneği'nden Cumhuriyet Balosu
Türk Eğitim Derneği (TED), maddi yetersizlikler nedeniyle öğrenim göremeyen öğrencilere burs sağlamak amacıyla Cumhuriyet Balosu adı altında bir etkinklik düzenledi. Marriott Otel`de düzenlenen programa Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve eşi Songül Çağlayan, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Nihat Özdemir ve birçok iş adamı katıldı. TED Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu`nun davetlilerle yakından ilgilendiği program, "SonBalo" isimli sinevizyon gösterisiyle başladı.

Sinevizyon gösterisinin ardından konuşma yapmak üzere kürsüye gelen TED Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, öğrenciler için gerçekleştirilen balonun normalde Ekim ayında yapılacağını fakat, terör saldırıları sonucu şehit verilmesinden dolayı Cumhuriyet Balosu`nun bu tarihe ertelendiğini duyurdu. Terör saldırılarını lanetleyen Pehlivanoğlu, Cumhuriyet`in her gün kutlanacak bir rejim olduğunu söyledi. Ülkelerin petrolünün olmasının artık bir önemi olmadığını savunan Pehlivanoğlu, "Artık ne kadar nitelikli birnüfusa sahip olduğunun önemi var. Artık kaç yüz yıllık geçmişinizin olduğu, gelecek açısından bir şey ifade etmiyor. Artık evlatlarınıza nasıl sahip çıktığınız önemli olan" diye konuştu.

Kendilerinin büyük bir hedefi olduğunu belirten Pehlivanoğlu, "Biz, Büyük Önder Atatürk`ün kurduğu dernek olarak, 850 çocuğumuzla yolumuza devam ediyor, Türkiye için onları önce olarak yetiştiriyoruz. 10 bin genç hedefiyle çalışıyoruz. Eğer, maddi imkanı olmadığı için eğitim hakkından yoksun olabilmeyle karşı karşıya kalmış 10 bin evladımızın geleceğini kurtarırsak, onlar iki milyon gencin geleceğini kurtaracaktır" ifadelerini kullandı.

TED Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu`nun ardından kürsüye gelen Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, eğitimin bir gelenek işi, bir yaşama biçimi olduğunu belirterek, geleneğin de sadece okulda öğretmenle öğrenci arasında kurulan bir faaliyet olmadığını ifade etti. TED`in sosyal sorumluluk projeleriyle başarılı sonuçlar ortaya koyduğuna vurgu yapan İsen, "Gerçekten de bu manada TED neredeyse Cumhuriyet`le eşit, tarihi Cumhuriyet`le birlikte anılabilecek bir yapı çerçevesinde, Türkiye`nin en öndegelen elit eğitimi gerçekleştiren kurumlarından bir tanesi" dedi. "TÜRKİYE ÇOK İYİ BİR NESLE EMANET" Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ise, kendisinin iki oğlunun da TED mezunu olduğunu belirterek, Türkiye`nin yarınlarının çok iyi bir nesle emanet edildiğini söyledi. Çağlayan, "Türkiye Cumhuriyeti, önüne konulan her türlü engele rağmen, üç beş çapulcunun Türkiye`nin birlik ve beraberliğini, bütünlüğünü, bölmek istemesine rağmen, 1923`de Cumhuriyetin nasıl, ne pahasına ve nelere rağmen kurulduğunu çok iyi biliyor. Bugün bize düşen, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizin kanlarıylasulanmış ve böyle elde edilmiş Cumhuriyeti daha ileri götürmek, Türkiye`yi dünya liginde, dünya ekonomi liginde ve dünyadaki tüm ülkeler içinde en yüksek noktaya getirmektir`` diye konuştu.

Türkiye`nin yıldızının her geçen gün parladığını söyleyen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, kendilerinin ise hükümet olarak yaz, kış demeden yoğun bir şekilde çalıştıklarını kaydetti. Hükümet olarak 2023 hedeflerine odaklandıklarını belirten Çağlayan, "Biliyoruz ki, gelecek yüzyıllar Türkiye`nin olacaktır. Gelecek yüzyıllar, Türkiye`nin de içinde bulunduğu birkaç ülkenin elinde şekillenecektir. Böyle bir değişim ve dönüşümü bugünden hazırlamak ve bugünden bunun alt yapısını kurmak için yoğun gayretlerimizdevam ediyor" dedi.

Alkışlar arasında kürsüden inen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan`ın ardından Behzat Gerçeker ve Enbe Orkestrası sahne aldı.
Kaynak: İHA