Kılıçdaroğlu:o Şerefli Arkadaşlardan Eleştirilere Yanıt Bekliyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hâkim ve Savcılar Yüksek Kurulu(HSYK) Birinci Daire Başkanı İbrahim Okur`un "Şerefli bir Türk hakimi olarak hiç kimseden özür dilemeyiz" sözlerine tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu:o Şerefli Arkadaşlardan Eleştirilere Yanıt Bekliyorum
Kılıçdaroğlu, "Bu konuda konuşursak altından kalkamazlar. Bir kimse şerefli olup olmadığına karar vermez. Kişinin şerefli olup olmadığını üçüncü kişiler karar verir. Bizim yaptığımız net eleştiriler var. Ben o eleştirilere yanıt bekliyorum. Şerefliymiş." dedi.
Kılıçdaroğlu, bir dizi açılış ve 10. Hamsi Festivali etkinliklerine katılmak için Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın davetlisi olarak Zonguldak’ın Ereğli ilçesine geldi. Parti binasında yaptığı konuşmasında Kılıçdaroğlu, HSYK üyelerinin açıklamasına değindi. Hâkim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Daire Başkanı İbrahim Okur, "Şerefli bir Türk hakimi olarak hiç kimseden özür dilemeyiz" sözleri hatırlatılan Kılıçdaroğlu, "Bu konuda konuşursak altından kalkamazlar." açıklamasında bulundu. Kılıçdaroğlu, "Bir kimsenin şerefli olup olmadığını o kişi karar vermez. Kişinin şerefli olup olmadığını 3. Kişiler karar verir. Ben şerefli dememle şerefli olmam, o da kendi demesiyle şerefli olmaz. Bizim yaptığımız net eleştiriler var. Ben o eleştirilere yanıt bekliyorum. Siz Deniz Feneri savcılarını hangi gerekçeyle görevden aldınız? Ben bunun cevabını bekliyorum. Şerefliymiş. Bana bunun cevabını veriyor mu? Sayın Haberal, kendisinin yargılandığı mahkemenin üyelerini mahkum ettirdi. Bunlar davadan çekildi mi? Hayır çekilmedi. Nasıl güveneceğiz biz o yargıçlara? Bir duruşmayı vicdanın terazisinde değil de, onu kan davası haline dönüştürerek karar verme sürecine getiren bir yargıca nasıl güveneceksiniz? HSYK üyeleri oturmuş oraya. Seçtikleri yargıçlara baksınlar. O şerefli arkadaşıma şunu sormak isterim. Nehçe davasını çok iyi biliyorlar. O davada karar verenlerin kendileri tarafından oraya atandığını bilmiyor mu acaba? Eğer daha fazla konuşursak altında kalırlar. Otursunlar yargıya baksınlar. Yargı kokuyor. Bir yargıç Yargıtay’dan istifa ediyor. Yargıtay’da olanları artık benim midem kaldırmıyor diyor. Acaba bu söze kulak veriyorlar mı?" diye konuştu.


"PERDE ÖNÜNDE FARKLI, PERDE ARKASINDA FARKLI DAVRANIYORLAR"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak arasında yaşanan olaylara da değindi. Kılıçdaroğlu konuşmasında "Perdenin önünde farklı, perdenin arkasında farklı bir tablo var. Perdenin önünde halkı kandırmak için her şeyi yapıyorlar. İsrail protesto ediliyor vesaire vesaire. Şimdi ben sormak istiyorum. Brüksel’ de kapalı kapılar ardında otel odalarında pazarlık yapanlar kimlerdi? İkincisi Malatya Kürecik’ e İsrail kalkanını kuran kim? Başka bir ülke mi? Hangi gerekçe ile biz onu yapıyoruz. İsrail’in güvenliğini sağlamak için. Oradan elde edilecek olan bilgileri birinci elden İsrail’ e vermek için. Kimi kandırıyorlar?” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmanın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na keş ve simit ikram edildi. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, keş hakkında Kılıçdaroğlu’na bilgi verdi. Posbıyık “Keş’in aslında Gerede’ de yapıldığını, peynirin sert hali olduğunu ve simit ile birlikte oldukça fazla tüketildiğini söyledi.