Belediyeleri Kıskandıran Tesiste Kurbanlıklar 15 Dakikada Teslim Edildi

Belediyelerin öncülük ettiği kurban kesim merkezleri konusunda bazı firmalar kurdukları tesislerle yerel yönetimleri kıskandırıyor.

Belediyeleri Kıskandıran Tesiste Kurbanlıklar 15 Dakikada Teslim Edildi
Bu tesislerden biri de Ankara`nın Kazan ilçesinde bulunan Makromarket Kurban Kesim Merkezi. Burada kurbanlıklar kurulan sistemle 15 dakikada kesilip sahiplerine teslim ediliyor.

İslami kurallara göre, çevreyi kirletmeden, hijyenik bir ortamda yapılan kesimlerde, kurban eti ve derisinde de herhangi bir tahribata yol açılmıyor. 20 dönümlük arazi üzerine kurulan satış ve kesim tesisinde, günde bin 500 küçükbaş, 500 de büyükbaş kurbanlık kesilebiliyor. Din görevlileri ve veteriner hekimlerin görev yaptığı tesislerde kurbanlarının kesilmesini izleyen vatandaşlara kavurma ikram ediliyor.

Makromarket Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Songör, insanların dini vecibelerini en güzel şekilde yerine getirmeleri için bu tesisi hayata geçirdiklerine dikkat çekerek, "Bu yıl ikinci senemiz. Vatandaşlar büyük teveccüh gösteriyor. Tesisimizde dinin gereği yerine getirilerek kurbanlar en kısa sürede kesilip sahiplerine teslim ediliyor. Bu tesisimizin benzerlerini arz olması halinde Kayseri, Konya ve Samsun`da da kurmayı planlıyoruz." dedi. Songör, en iyi şekilde ağırlamaya çalıştıkları müşterilerine kavurma ve tatlı ikram ettiklerini kaydetti.

Makromarket Satınalma ve Pazarlama Direktörü Ahmet Yontar da Türkiye`nin bazı bölgelerinden bir ay önceden getirdikleri kurbanlıkların satışını yaptıklarını belirterek, "Vatandaşlarımız gelip beğenerek kurbanlıklarını aldılar. Biz onların yerine kurbanlıklarının bakımını yaptık. Verdiğimiz randevuya göre de gelip kurbanlıklarını kestirdiler." dedi. Tesislerinde imam, veteriner hekimlerin görev yaptığını aktaran Yontar, uzman kasap ekibiyle 15 dakika gibi bir sürede kurbanları kesip vatandaşlara takdim ettiklerini bildirdi.

Tesiste kurbanını kestiren Mehmet Badıllı ise kendisine verilen randevu saatinde geldiğini belirterek, "15 dakika gibi kısa bir sürede kurbanımızı kesip etimizi aldık." dedi. Önceki yıllarda yaşadıkları zorluklarla karşılaşmadan ilk kez kolay bir şekilde kurbanını kestirdiğini belirten Ali Baran ise kurban kesiminin bu kadar hızlı olmasının kendisini şaşırttığını ifade etti.